Γυναίκα

Υπέροχα μαλλιά στην καρδιά του χειμώνα

Το κρύο, ο ψυχρός αέρας αλλά και το ξηρό περιβάλλον στους εσωτερικούς χώρους αποσυντονίζουν όχι μόνο το δέρμα αλλά και τα μαλλιά μας. Αποτέλεσμα; Γίνονται πιο ευαίσθητα, οι άκρες αφυδατώνονται, χάνουν τη λάμψη τους ενώ αρνούνται να πειθαρχήσουν στους κανόνες του styling. Οι λέξεις κλειδιά που θα μας βοηθήσουν να τα διατηρήσουμε στην καλύτερη δυνατή κατάσταση είναι ενυδάτωση, πειθαρχία, προστασία.

Ενυδάτωση: Αποτελεί τη μαγική λέξη για υγιή και λαμπερά μαλλιά. Μετά το λούσιμο με το κατάλληλο σαμπουάν,  η χρήση του κοντίσιονερ είναι απαραίτητη ακόμη κι αν τα μαλλιά σας είναι λιπαρά αφού χαρίζει ελαστικότητα και δύναμη στην τρίχα. Για πιο εντατική ενυδάτωση και προστασία δοκιμάστε μια φορά την εβδομάδα μια ενυδατική και θρεπτική μάσκα. Τα αποτελέσματα θα είναι καλύτερα αν την απλώστε σε καλά στραγγισμένα μαλλιά και την αφήσετε να δράσει όση ώρα αναγράφεται στη συσκευασία.  Πριν προχωρήσετε στο styling θωρακίστε την υγρασία στην τρίχα χρησιμοποιώντας κάποιο από τα, πραγματικά πολύτιμα, έλαια μαλλιών που κυκλοφορούν στο εμπόριο για έξτρα ενυδάτωση.

Πειθαρχία: Η αλήθεια είναι ότι κατά τη διάρκεια του χειμώνα τα μαλλιά μας γίνονται εξαιρετικά απείθαρχα ενώ ο στατικός ηλεκτρισμός είναι παρών σχεδόν σε καθημερινή βάση. Επιπλέον η συχνή χρήση του σεσουάρ και της πρέσας ισιώματος αφυδατώνουν την τρίχα επιτείνοντας το πρόβλημα. Το πρώτο που μπορούμε να κάνουμε για να περιορίσουμε το φριζάρισμα είναι να μειώσουμε στο μισό το χρόνο που αφιερώνουμε στο styling με τα εργαλεία θερμότητας.  Ιδιαίτερα αποτελεσματική είναι επίσης η χρήση προιόντων (σέρουμ, κρέμα, σπρέι) που προστατεύουν από τη θερμότητα.

Μην ξεχνάτε μετά το styling να απλώσετε στα μαλλιά ένα προϊόν λάμψης και πειθαρχίας σε μορφή σέρουμ. Μπορείτε να το χρησιμοποιείται και κατά τη διάρκεια της ημέρας ή κάθε φορά που νοιώθετε τα μαλλιά σας φριζαρισμένα, σε μικρή πάντα ποσότητα.

Προστασία: Θωρακίστε την υγεία των μαλλιών και εκ των έσω. Μπορεί να σας ακούγετε περίεργο αλλά αν ακολουθήσετε μια διατροφή πλούσια σε βιταμίνες A, B, C και E, σίδηρο θα δείτε τα μαλλιά σας να μεταμορφώνονται, να αποκτούν δύναμη και αντοχή ενάντια στις επιθέσεις του περιβάλλοντος. Και μην ξεχνάτε πριν βγείτε από το σπίτι να φορέσετε το αγαπημένο σας καπέλο.

Όχι μόνο θα προστατέψει τα μαλλιά σας από τον ψυχρό αέρα και την υγρασία αλλά και θα απογειώσει το στιλ σας!

Πηγή: fe-mail.gr

Σχόλια