Γυναίκα

Φτιάξτε μόνες σας πούδρα στο σπίτι

Η ομορφιά δεν έχει να κάνει με τα χρήματα και τις πανάκριβες μάρκες, αλλά με την εφευρετικότητα. Έτσι, λοιπόν, τώρα μπορείτε να φτιάξετε μόνες σας μια πούδρα στο σπίτι, που θα παραμείνει στο δέρμα σας όλη τη μέρα και το αποτέλεσμα θα είναι απόλυτα φυσικό!

Θα χρειαστείτε οργανικό καλαμποκάλευρο και γαλλικό πράσινο άργιλο, ενώ μπορείτε επίσης να χρωματίσετε την πούδρα με λίγο βιολογικό κακάο.

Το καλαμποκάλευρο χρησιμοποιείται μερικές φορές σε προϊόντα μακιγιάζ γιατί απορροφά τη λιπαρότητα. Ο γαλλικός πράσινος άργιλος χρησιμοποιείται συχνά για την περιποίηση του προσώπου. Απορροφά τη βρωμιά, τη λιπαρότητα και τα βακτήρια ενώ είναι απαλός για τους πόρους.

Παρασκευή
Σε ένα μικρό μπολ αναμείξτε 1 μέρος άμυλο αραβοσίτου, 1 μέρος πράσινο άργιλο και λίγο κακάο. Αν θέλετε ποσότητα μιας κούπας, κάθε μέρος θα είναι μισό φλιτζάνι. Αναμείξτε προσεκτικά, φροντίζοντας να ενσωματώσετε πλήρως οποιαδήποτε κομμάτια.

Συμβουλή: Αν έχετε σκούρο δέρμα, μπορείτε αν θέλετε να προσθέσετε περισσότερο πράσινο άργιλο και κακάο, το άμυλο καλαμποκιού είναι λευκό, οπότε μπορεί να είναι πολύ ελαφρύ για τον τόνο του δέρματος σας.

Πηγή: neadiatrofis.gr

Σχόλια