Γυναίκα

Διαλέξτε και φορέστε σωστά το άρωμά σας

Λουλουδάτα, πικάντικα, φρουτώδη. Αρώματα κλασικά αλλά και πολλά καινούργια έχουν κάνει φέτος την εμφάνισή τους. Ποιό όμως είναι εκείνο που ανταποκρίνεται περισσότερο στη δική σας προσωπικότητα και ιδιοσυγκρασία; Αναζητήστε το, αφού μάθετε μερικά μυστικά για να διαλέξετε το δικό σας ένα και μοναδικό!

Σίγουρα θα έχετε την εμπειρία: Μπαίνετε σε ένα κατάστημα καλλυντικών με την επιθυμία να αγοράσετε ένα καινούργιο άρωμα. Η ποικιλία, οι πραγματικά δεκάδες επιλογές καθιστούν την υπόθεση «αναζήτηση του κατάλληλου αρώματος» έναν αληθινό γρίφο. Το να παρασυρθείτε από λάθος εντυπώσεις, το να διαλέξετε με βάση τη συσκευασία, τη μόδα ή ακόμη και τη διαφήμιση,  ή πάλι γιατί  το μυρίσατε σε κάποιαν άλλη που «ευώδιαζε σαγηνευτικά», είναι μερικοί από τους λόγους που μπορούν να σας οδηγήσουν στην αγορά ενός αρώματος που η τελική του θέση αντί να είναι στο λαιμό σας... είναι η γρήγορη λήθη πάνω στην τουαλέτα σας. Ας δούμε λοιπόν μερικές βασικές συμβουλές, για να είστε σίγουρες για την επιλογή σας.

Πώς να δοκιμάζετε τα αρώματα;

-    Μην μυρίζετε περισσότερα από δύο ή τρία αρώματα τη φορά. Δεν είναι μόνο ότι θα μπερδευτείτε. Eκείνο που θέλετε είναι να καταλάβετε πώς θα είναι όταν θα το φοράτε.

-    Αφήστε το άρωμα να αναπνεύσει προτού το μυρίσετε. Πρέπει να δώσετε χρόνο στο άρωμα να αναπτυχθεί και να σταθεροποιηθεί για να μπορέσετε να ανακαλύψετε τον αληθινό χαρακτήρα του.

-    Μυρίζετε το άρωμα από κάποια απόσταση. Μην πλησιάζετε τη μύτη σας πολύ κοντά. Αφήστε το να ταξιδέψει γύρω σας - απολαύστε το όπως θα απολαμβάνατε έναν πίνακα ζωγραφικής.

-    Ψεκάστε ελαφρά στον αέρα, ή χρησιμοποιήστε ένα ειδικό χαρτάκι (bloter) στο κατάστημα.

-    Αν η πρώτη εντύπωση σας αρέσει, δοκιμάστε το στον καρπό αλλά, προς Θεού, μην το τρίβετε γιατί αλλοιώνετε τα αιθέρια έλαιά του.

Πώς να φοράτε το άρωμά σας

-    Τα καλύτερα σημεία για να φορέσετε ένα άρωμα είναι στο ντεκολτέ σας, στον λαιμό, πίσω από τα γόνατα και στα μαλλιά. Η τρίχα έχει δομή που συγκρατεί τα αρώματα χωρίς να τα διασπά. Εκεί, επίσης, υπάρχουν λιγότερα στοιχεία που μπορούν να τα επηρεάσουν.

-    Πίσω από τα αυτιά δεν είναι πολύ καλό σημείο, επειδή οι αδένες που υπάρχουν εκεί εκκρίνουν λιπαρότητα και μπορούν να αλλοιώσουν το άρωμα.

-    Μην τρίβετε τους καρπούς σας μεταξύ τους. Αυτό καταστρέφει τη δομή του αρώματος και παρεμποδίζει τη διαδικασία της προοδευτικής εξάτμισης.

-    Το άρωμα στον λαιμό σας δεν πρόκειται να κάνει πιο έντονες τις λεπτές γραμμές. Η αλκοόλη, η οποία χρησιμοποιείται για τη σταθερότητα του αρώματος, εξατμίζεται και δεν μένει πάνω στη επιδερμίδα τόσο ώστε να προκαλέσει ξηρότητα. Υπερχρωμία, ή δυσχρωμία, στον λαιμό και στην περιοχή του στήθους επιδεινώνονται μόνο όταν το άρωμα περιέχει κάποια συγκεκριμένα συστατικά και αν αυτά εκτεθούν στον ήλιο.

-    Μην φοράτε τα αρώματα χρησιμοποιώντας τα δάχτυλα. Αυτό αφήνει ξένα σώματα να εισχωρήσουν στο μπουκάλι και μπορεί να προκαλέσει δυσχρωμία. Χρησιμοποιείτε σπρέι ή stopper.

Γιατί να φοράμε μόνο ένα;

Όπως ακριβώς δεν ντύνεστε με τον ίδιο τρόπο από το πρωί ως το βράδυ, όπως ακριβώς υπάρχουν ρούχα και αξεσουάρ που ταιριάζουν με μια σημαντική έξοδο, ή πάλι με ένα κρίσιμο επαγγελματικό ραντεβού, το ίδιο συμβαίνει και με τα αρώματα. Χρησιμοποιήστε το κατάλληλο άρωμα ανάλογα με τη διάθεσή σας και το στιλ των ρούχων σας.

Δοκιμάστε ένα φρέσκο άρωμα για το πρωί, για να σας αναζωογονήσει και να σας φτιάξει τη διάθεση, ένα πιο τρυφερό και λουλουδάτο για το απόγευμα ή το βράδυ που ταιριάζει με τη ρομαντική σας διάθεση και φυσικά πάντοτε πρέπει να διαθέτετε ένα πιο λάγνο και αισθησιακό για τις βραδινές σας εξόδους, ή κάθε φορά που θέλετε να σαγηνεύσετε...

Aπό τη Μαρία Καλοπούλου

Πηγή: womanidol.com

Σχόλια