Γυναίκα

Πώς να επιλέξω αποκριάτικη στολή για το μικρό μου;

Οι απόκριες είναι μία από τις πιο κεφάτες γιορτές του χρόνου. Μικροί και μεγάλοι καταφέρνουν να ξεχάσουν για λίγο τα προβλήματά τους (δουλειές, οικονομικές δυσκολίες, σχολεία, φροντιστήρια), επιλέγουν τα κοστούμια τους και παίζουν με την καρδιά τους. Τα αποκριάτικα κοστούμια, όμως, θέλουν προσοχή, γιατί εγκυμονούν κινδύνους.

Στην αγορά κυκλοφορούν κάθε χρόνο δεκάδες, για να μην πω εκατοντάδες, αποκριάτικα κοστούμια για όλες τις ηλικίες, από ενός έτους μέχρι... Χρώματα, σχέδια, αξεσουάρ, είναι τόσα πολλάλ, που χάνεσαι και δεν ξέρεις τί να πρωτοδιαλέξεις. Για πολλούς είναι ευχάριστο αυτό το συναίσθημα, αλλά όταν έρχεται η ώρα να επιλέξετε την αποκριάτικη στολή του παιδιού σας, πρέπει να δώσετε προσοχή:

Α) Το υλικό. Όσο πιο μικρό είναι το παιδί σας τόσο πιο προσεκτικοί θα πρέπει να είστε με το υλικό, από το οποίο έχει κατασκευαστεί η στολή. Εννέα στις δέκα, για λόγους χαμηλότερου κόστους, είναι κατασκευασμένες από συνθετικά υλικά. Εάν επιλέξετε κάτι τέτοιο, φροντίστε τουλάχιστον να μην έρχεται σε επαφή με το δερματάκι του. Σίγουρα δεν έχετε καμία όρεξη την επομένη το πρωί να γδύσετε το παιδάκι σας και να είναι γεμάτο με εξανθήματα και να παραπονιέται ότι έχει φαγούρα.

Β) Να αναπνέει. Υπάρχουν κάποια κοστούμια, που αφήνουν ένα πολύ μικρό τμήμα του προσώπου σε κοινή θέα. Και επειδή στις μικρές ηλικίες ο στόχος δεν είναι να μην αναγνωρίσουν τον "μασκαρά", καλό θα ήταν να τις αποφύγετε! Θυμηθείτε τις χρονιές, που εσείς ντυθήκατε με μία στολή, που κάλυπτε το πρόσωπό σας ή φορέσατε μία μάσκα, που κάλυπτε όλο το κεφάλι σας. Πόσο γρήγορα αρχίσατε να αισθάνεστε δυσφορία και αποφασίσατε να αποκαλυφθείτε παρά να πνιγείτε; Γιατί, λοιπό, να υποβάλλετε το παιδί σας σε ένα τέτοιο μαρτύριο;

Γ) Αξεσουάρ. Οι περισσότερες αποκριάτικες στολές συνοδεύονται από κάποια αξεσουάρ. Προσοχή! Μην πάρετε πολύ μικρά, τα οποία μπορεί να τα καταπιούν. Και φυσικά δεν θα πρέπει να είναι αιχμηρά, ώστε να κινδυνεύουν να χτυπήσουν.

Δ) Εφεδρικά ρούχα. Τα παιδιά μας εύκολα και γρήγορα βαριούνται, μην το ξεχνάτε. Όσο καλή και να είναι η αποκριάτικη στολή, που με κόπο τους αγοράσατε, είναι πολύ πιθανό μετά το πρώτο μισάωρο να αρχίσουν την γκρίνια και να σας ζητούν να τη βγάλουν. Εσείς να είστε προετοιμασμένοι. Μπλούζα και φόρμα θα πρέπει να είναι μέσα στην τσάντα σας, αλλιώς μάλλον θα χάσετε το κέφι σας μικροί και μεγάλοι.

Μπορώ να φτιάξω τη δική του στολή;

Και βέβαια μπορείτε, αρκεί να έχετε όρεξη και λίγη φαντασία. Εκμεταλλευτείτε οποιοδήποτε υλικό ββρείτε στο σπίτι, βάλτε το μυαλό σας να δουλέψει και θα έχετε τέλειο αποτέλεσμα.

Εμείς σας προτείνουμε δύο διαφορετικά κοστούμια ένα για αγόρι και ένα για κορίτσι, με σχεδόν μηδενικό κόστος.

1) Σταυροφόρος. Παίρνετε ένα λευκό σεντόνι, από εκείνα που χρησιμοποιούσατε τις πρώτες μέρες του μωρού στο σπίτι. Το διπλώνετε στη μέση και κόβετε ένα κομμάτι στο επάνω μέρος, ώστε όταν το ανοίξετε και πάλι να έχει σχηματιστεί μία τρύπα για να μπει το κεφάλι του παιδιού. Με έναν κόκκινο μαρκαδόρο ζωγραφίζετε έναν μεγάλο σταυρό στη μία πλευρά. Παίρνετε μία δερμάτινη ζώνη του μπαμπά, για να σφίξετε τη στολή, ενώ ένα γκρι καλσόν καλύπτει ενδυματολογικά τον σταυροφόρο σας. Θα χρειαστείτε αξεσουάρ, τα οποία πωλούνται σε χαμηλές τιμές στα παιχνιδάδικα. Ένα σπαθί, μία ασπίδα και ένα κράνος. Ίσως και με λιγότερα από 10 ευρώ να είστε έτοιμοι!

2) Νεράιδα. Αγοράστε ένα μεγάλο κομμάτι τούλι και φτιάξτε μία φούστα, που θα φορά πάνω από το φορεματάκι της. Επιλέξτε μονόχρωμο μπλουζάκι και αγοράστε μία τιάρα κι ένα ραβδί από το παιχνιδάδικο. Σας φαίνεται απλοϊκό, αλλά μη θεωρείτε απαραιτήτως ότι η στολή, που σκοπεύετε να αγοράσετε, θα είναι πολύ καλύτερη. Σίγουρα θα είναι πιο ακριβή.

Το κόστος αγοράς ενός αποκριάτικου κοστουμιού ξεκινά από τα 15 ευρώ και μπορεί να ξεπεράσει και τα 100 ευρώ.

Πηγή: mother.gr

Φώτο-πηγή: costumes.gr

Σχόλια