Γυναίκα

Σώσε το ταλαιπωρημένο πρόσωπο με 4 απλά βήματα

Τρέξιμο, άγχος, στρες, βεβαρημένη ατμόσφαιρα και… ηλικία. Όσο να'ναι, το δερματάκι ταλαιπωρείται καθημερινά. Τσέκαρε τέσσερις εύκολους τρόπους που θα σε βοηθήσουν να σώσεις το πρόσωπό σου από τους "εχθρούς".1. Φάε (και πιες) σωστά 

*Το έχεις ακούσει ένα εκατομμύριο φορές ότι πρέπει να πίνεις πολύ νερό και να αποφεύγεις τον καφέ και το αλκοόλ. Δεν μπορείς όμως -ή δεν θέλεις, έστω- να συμμορφωθείς. "Τόση πίεση, θέλω κάπου να ξεσπάσω βρε παιδί μου. Άσε που χωρίς καφεΐνη δεν λειτουργώ". Το έχουμε ακούσει -και πει επανειλημμένα. Και επειδή η στέρηση μπορεί να λειτουργήσει και ανάποδα μερικές φορές, προτείνουμε μια λύση που θα φέρει το καλό χωρίς να στερηθείς κάτι που σου αρέσει. 

*Για κάθε ποτήρι αλκοόλ που θα πίνεις, πιες δύο ποτήρια νερό. Πριν τον πρωινό καφέ σου φρόντισε να πιεις -σαν φάρμακο, μονορούφι- ένα ποτήρι νερό. Αν μάλιστα ρίξεις μέσα και λίγες σταγόνες χυμό λεμόνι, το όφελος θα είναι ακόμη μεγαλύτερο, ενώ όσο είσαι στο γραφείο βάλε το σκοπό να πίνεις τουλάχιστον τρία -μεγάλα- ποτήρια νερό.

*Σημαντικό ρόλο παίζουν τα φρούτα και τα λαχανικά καθώς προσφέρουν μεγάλη ενυδάτωση στον οργανισμό. Μια πράσινη σαλάτα το μεσημέρι λοιπόν θα σε τονώσει αρκετά, διατηρώντας την υγρασία του οργανισμού στα σωστά επίπεδα. 

* Και τέλος -αλλά με ιδιαίτερη σημασία- τονίζουμε τη σημασία των βιταμινών. Μια πολυβιταμίνη, συμπλήρωμα ασβεστίου και ωμέγα 3 είναι τα στοιχεία που μαζί με έναν καλό ύπνο θα σου δώσουν "φτερά".

2. Πρόσεξε πώς πας για ύπνο 

Είναι πολύ σημαντικό να μην πέφτεις στο κρεβάτι με "βρώμικο πρόσωπο". Πάντα να ξεβάφεσαι και να περιποιείσαι το πρόσωπό σου με την κατάλληλη ενυδατική, δίνοντας την ευκαιρία στον εαυτό σου να χαλαρώσει λίγο πριν κοιμηθείς. 

3. Κάνε μια μίνι-περιποίηση ακόμη και στη δουλειά 


Αν για κάποιον λόγο χρειάζεται να μείνεις στο γραφείο μέχρι ή δουλεύεις από το σπίτι, κατάφερε αυτό που λέμε "μ' έναν σμπάρο δυο τριγόνια" κάνοντας μια μασκούλα την ώρα που εργάζεσαι. 

Και θα δεις ότι το δέρμα σου απορροφά περισσότερη υγρασία μετά την όποια θεραπεία, οπότε θα πρέπει να νιώσεις πολύ πιο όμορφα -και όμορφη- ύστερα από αυτό. 

Το νου σου, όμως. Αυτό το περί γραφείου το κάνεις μόνο αν σε "παίρνει", χωρίς να ρισκάρεις τη θέση σου, έτσι; Δεν είναι καιρός για τέτοια. 

4. "Παίξε" με το μακιγιάζ σου 

Μπορεί να φαίνεται κάπως αντιφατικό, αλλά να έχεις στο μυαλό σου ότι όταν το δέρμα δεν είναι στα καλύτερά του, όσο το δυνατόν λιγότερο μέικ απ, τόσο το καλύτερο. 

Χωρίς να μιλήσουμε για ιδιαίτερες περιπτώσεις, ας θυμίσουμε ότι το ερεθισμένο δέρμα δεν αντιδρά καλά στο έντονο μακιγιάζ. Και παρόλο που μπορεί στιγμιαία να δεις τον εαυτό σου στον καθρέφτη με πιο καθαρό δέρμα και να χαρείς, στην ουσία, όταν βγάλεις το μέικ απ το αποτέλεσμα θα είναι χειρότερο. 

Δοκίμασε λοιπόν να αποφύγεις τελείως τη βάση, το κονσίλερ και το μέικ απ και να αρκεστείς σε ένα απλό ρουζάκι, μάσκαρα και ένα δροσερό λιπ γκλος. Και πάλι όχι με τις.. χούφτες. Τόσο όσο να σε κάνει να νιώσεις πιο ευχάριστα. 

Πηγή:womenonly.gr

Σχόλια