Γυναίκα

Βρες το μέικ-απ που ταιριάζει στο δέρμα σου

Για ένα καλό αποτέλεσμα στο μακιγιάζ η σωστή επιλογή προϊόντων μέικ-απ είναι άκρως απαραίτητη. Ακολούθησε τους παρακάτω κανόνες για την επιλογή του, χωρίς να ξεχνάς βέβαια ότι πάντα είναι απαραίτητο να το δοκιμάσεις προτού διαλέξεις...

• Αν έχεις ανοιχτή επιδερμίδα και σκούρα μαλλιά, τόσο το φον ντε τεν όσο και η πούδρα θα πρέπει να είναι σχεδόν διαφανή.

• Αν έχεις ανοιχτόχρωμη επιδερμίδα και ξανθά μαλλιά, το φον ντε τεν πρέπει να είναι "αόρατο", δηλαδή να ταιριάζει ακριβώς με τον τόνο του προσώπου σου και να μην κάνει αντίθεση με το λαιμό. Συνδύασέ το με πούδρα σε μορφή σκόνης, την οποία θα απλώνεις στο "Τ" και στα σημεία όπου έχεις βάλει concealer.

• Αν έχεις σταρένια επιδερμίδα και σκούρα μαλλιά, το φον ντε τεν πρέπει να έχει μπεζ τόνο και η πούδρα να είναι διάφανη.

• Αν η επιδερμίδα σου είναι χρυσαφένια και τα μαλλιά σου καστανά σκούρα ή μαύρα, το φον ντε τεν πρέπει να είναι σε μπεζ-ροζ τόνο ή στην απόχρωση της άμμου και η πούδρα στην ίδια απόχρωση με τη βάση.

• Αν είναι σοκολατένια, προτίμησε φον ντε τεν σε κάποιο ζεστό τόνο με κίτρινη βάση και πούδρα σε γήινη απόχρωση. Στην τελευταία περίπτωση απόφυγε αποχρώσεις που περιέχουν πολύ ροζ, γιατί θα μοιάζουν αφύσικες στην επιδερμίδα σου.

Σχόλια