Γυναίκα

Τρεις συνήθειες που κάνουν κακό στο δέρμα

Μπορεί να μην τα θεωρούμε τόσο σημαντικά, όμως υπάρχουν τρία τουλάχιστον πράγματα που στην πλειονότητά μας κάνουμε εμείς οι γυναίκες, τα οποία ωστόσο κάνουν κακό στο δέρμα μας…  

Απολέπιση: Μπορεί να βοηθά σημαντικά την επιδερμίδα, να καθαρίζει τους πόρους και να χαρίζει λάμψη, όμως χρειάζεται προσοχή. Αν κάνετε πολύ συχνά απολέπιση μπορεί τελικά να επιδεινώσετε τη λιπαρότητα στο δέρμα σας και να βοηθήσετε στην εξάπλωση βακτηριδίων. Γι' αυτό, μην κάνετε απολέπιση περισσότερες από δύο φορές την εβδομάδα, και καλύτερα να αποφεύγετε τα σκληρά προϊόντα που προκαλούν επίμονες κοκκινίλες. Προτιμότερα είναι τα προϊόντα με ενυδατικά συστατικά.

Τρίψιμο των ματιών; Τρίβετε τα μάτια σας με το που ξυπνάτε; Καλύτερα να μην το κάνετε. Όταν τρίβουμε τα μάτια μας, σπάνε μικρά αγγεία και έτσι επιδεινώνονται οι κοκκινίλες και οι μαύροι κύκλοι, με αποτέλεσμα να φαινόμαστε πιο κουρασμένες. Η περιοχή γύρω από τα μάτια χρειάζεται ιδιαίτερη φροντίδα και ο καλύτερος τρόπος είναι μια ενυδατική και αντιγηραντική κρέμα με ρετινόλη.  

Μη σπάτε τα σπυράκια: Όταν σπάμε τα σπυράκια, όχι μόνο διπλασιάζουμε το χρόνο ζωής τους, αλλά ουσιαστικά σπρώχνουμε πιο βαθιά τα βακτήρια προκαλώντας μόλυνση στην ευρύτερη περιοχή. Η καλύτερη λύση είναι να βάλουμε ειδικά επιθέματα που θα εξαφανίσουν τα σπυράκια και θα αποφύγουμε τις παρενέργειες.

Σχόλια