Κική Τζωρτζακάκη: Πώς οι γονείς μπορούν να διαχειριστούν την άρνηση και το πείσμα των παιδιών (βίντεο)

Life
Κική Τζωρτζακάκη: Πώς οι γονείς μπορούν να διαχειριστούν την άρνηση και το πείσμα των παιδιών (βίντεο)

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Πώς μπορούν οι γονείς να διαχειριστούν πεισματικές συμπεριφορές των παιδιών τους - Εύστοχες συμβουλές από την Κική Τζωρτζακάκη

Καθημερινά οι γονείς βρίσκονται αντιμέτωποι με την άρνηση των παιδιών τους να φάνε, να κοιμηθούν, να πλυθούν, να κάνουν μπάνιο. Γιατί συμβαίνει αυτό και πώς αντιμετωπίζεται.

Ποιοι είναι οι λανθασμένοι τρόποι που ακολουθούν συχνά για να λύσουν τα προβλήματα που προκύπτουν από την άρνηση του παιδιού, τι κάνουν λάθος. Πρέπει να μπαίνουν όρια και ποια είναι αυτά. Τι επιτρέπεται στο σπίτι και τι απαγορεύεται.

Στο πλατό της εκπομπής της ΚΡΗΤΗ TV, «Καλό Μεσημέρι», βρέθηκε η σύμβουλος γονέων Κική Τζωρτζακάκη, όπου και έδωσε πολύτιμες συμβουλές στους γονείς που έχουν να διαχειριστούν μια τέτοια κατάσταση.Η άρνηση του παιδιού αρχίζει σε ηλικία 2 έως 4 ετών, με τον γονέα πολλές φορές να έρχεται σε αντιπαράθεση με το παιδί του γιατί δεν γνωρίζει τον τρόπο να το διαχειριστεί.

Αυτό που πρέπει να κάνει, όπως λέει η κ. Τζωρτζακάκη  είναι να αποσπά την προσοχή του παιδιού με κάτι άλλο και όχι να έρχεται σε αντιπαράθεση μαζί του. Πληθώρα από ερεθίσματα μπορούν να το επηρεάσουν, σύμφωνα με την ίδια.

«Αν είμαστε σε ένα σούπερ μάρκετ, σε ένα μαγαζί, το παιδί μπορεί να αποσυντονιστεί από τα πολλά ερεθίσματα, από τα χρώματα και να χάσει τη σύνδεσή του με τον ενήλικα», αναφέρει χαρακτηριστικά. Πρέπει να το γνωρίζει αυτό, όποιος συνοδεύει το παιδί, ο γονέας, ο παππούς, η γιαγιά, ή η δασκάλα, αν είναι στο σχολείο, μετά από αυτό τον αποσυντονισμό αυτό πρέπει να συνδεθεί ξανά.

Υπάρχει τρόπος, όπως η ίδια λέει και αυτός είναι μέσω της αναπνοής, η οποία είναι μαγική στον άνθρωπο, καθώς και η σωματική επαφή, το κράτημα του χεριού και μία αγκαλιά, καθώς και η γλυκιά βλεμματική επαφή.

Πρέπει ο γονιός να έχει ψυχραιμία και να... παίξει και λίγο θέατρο.

(Φωτογραφία pikwizard.com)

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News