Παιδί

H Βιολογία συναντά τη μουσική στο Μουσείο Φυσικής Ιστορίας

Πώς η εξέλιξη των ειδών γίνεται τραγούδι;

H Βιολογία συναντά τη μουσική και την κίνηση στο Μουσείο Φυσικής Ιστορίας Κρήτης-Πανεπιστήμιο Κρήτης στα δύο εργαστήρια για τους μικρούς μας φίλους!

«Μουσική σπουδή των ζώων!»

Πώς η εξέλιξη των ειδών γίνεται τραγούδι;

Τα παιδιά θα περιηγηθούν, με τη βοήθεια του μουσειοπαδαγωγού, στο Μουσείο και θα ανακαλύψουν το φίδι, τον βάτραχο, την πάπια, τη νυχτερίδα, τη νυφίτσα και άλλα ζώα και μαζί τους θα στήσουν έναν τραγουδοχορό! Οι εκπαιδευόμενοι μουσικο-ερευνητές τραγουδώντας και παράγοντας μουσική με κυριότερο όργανο το ίδιο τους το σώμα μαθαίνουν τις 4 μεγάλες οικογένειες των ζώων, την εξέλιξη των ειδών, τα ιδιαίτερα χαρακτηριστικά τους και τις εντάσσουν στο τραγούδι τους. Βοηθοί τους σε αυτό το ταξίδι θα είναι κάποιοι μαγικοί χρωματιστοί σωλήνες που άλλοτε θα δουλεύουν σαν κιάλια και άλλοτε σαν μουσικά όργανα. Μια θα είναι εργαλεία ερευνητών της φύσης και μια όργανα μουσικών.

Ηλικία συμμετεχόντων ανά κύκλο: 3-4,5 χρονών

Ημερομηνία έναρξης και ώρα: Σάββατο 5 Οκτωβρίου, 11:00

Αριθμός συναντήσεων κάθε κύκλου: 5

Διάρκεια: 60 λεπτά

«Η Ευτέρπη και ο αυλός της»

Μια μούσα μέσα σ’ ένα μουσείο επιστήμης;

Η μούσα της μουσικής παίρνει το μαγικό αυλό της και καλεί τα στοιχεία της φύσης σε έναν ξέφρενο χορό μουσικής και παιχνιδιού μέσα στο Μουσείο. Στο εργαστήρι αυτό τα παιδιά θα έχουν την ευκαιρία να γνωρίσουν το μύθο της μούσας της μουσικής, ανακαλύπτοντας παράλληλα ζώα και φυτά του νερού, του αέρα και της γης! Η Ευτέρπη θα μας ξετυλίξει το μίτο της παρέα με τα μουσικά όργανα, τα δέντρα, τα έντομα που είναι οι πιστοί σύντροφοί της και θα μας οδηγήσει να εξερευνήσουμε από την αρχή τους ήχους του αέρα που θα γίνουν μελωδίες, τα συστατικά του νερού που θα δώσουν τη χροιά  και τα υλικά της γης που θα βγάλουν μουσικές μέσα στο δάσος, το βουνό και το ποτάμι.

Ηλικία συμμετεχόντων ανά κύκλο: 4,5-6 χρονών

Ημερομηνία έναρξης και ώρα: Σάββατο 5 Οκτωβρίου, 12:30

Αριθμός συναντήσεων κάθε κύκλου: 5Διάρκεια: 60 λεπτά

Χρήσιμες πληροφορίες

Σχεδιασμός και υλοποίηση των προγραμμάτων:  Σταυρούλα Χριστοδουλοπούλου, Βιολόγος Εκπαιδευτικός,  Μουσικός, Ερμηνεύτρια Εκπαιδευτικών Προγραμμάτων και υπεύθυνη Σχεδιασμού Εκπαιδευτικών Εργαστηρίων Μουσικοκινητικής Αγωγής

Κόστος συμμετοχής ανά κύκλο: 80€ 

Μέλη του Συλλόγου Φίλων ΜΦΙΚ: 70€ / ανά κύκλο

Πληροφορίες και Δηλώσεις συμμετοχής: Δευτέρα έως Παρασκευή 09:00 – 15:00, 2810-393630 & 6992337927

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr ΣΤΟ Google News

Τα δημοφιλέστερα του 24ώρου

Σχόλια