Παιδί

Θεατρική Παράσταση

«Χρυσή Κλωστή»: Ένα παιδικό παραμύθι για τη δύναμη της θέλησης

Κυριακή, 2 Ιουνίου 2019, 12:00 μμ, Θέατρο Κάτω (Θεοτοκοπούλου 28)

Από το Θέατρο Κάτω στο Ηράκλειο, οι μικροί μας φίλοι θα απολαύσουν ένα μοναδικό κουκλοθέατρο

Μέσα από τη μαγεία της αφήγησης, τη γοητεία της μουσικής και τις ποικίλες μεταμορφώσεις ο κάθε χώρος μπορεί να μετατραπεί σε θεατρική σκηνή, όπου παιδιά και ηθοποιοί ταξιδεύουν έξω από τον τόπο και τον χρόνο!

Στη σκηνή του Θεάτρου Κάτω ένα τέτοιο ταξίδι θα ξεκινήσει το Σάββατο 1 Ιουνίου, στις 18:00 το απόγευμα, και την Κυριακή 2 Ιουνίου, στις 12:00 το μεσημέρι.

Με ένα ιταλικό παραμύθι του Giovanni Francesco Straparola, σε διασκευή των Βασίλη Παύλου και Βιβής Λάμπουρα, με υπέροχη μουσική που ερμηνεύεται ζωντανά, η πρωτότυπη αυτή θεατρική ομάδα υπόσχεται ένα απολαυστικό και ποιοτικό θέαμα!

Η παράσταση απευθύνεται σε παιδιά από 4 έως 10 ετών.

Μία διαδραστική παράσταση σε μεσαιωνικό κλίμα. Ένας συνδυασμός μικρού θεάτρου και διαφόρων ειδών κούκλας, μέσα στα πιο παραμυθένια σκηνικά: τις pop up σελίδες ενός ασυνήθιστα μεγάλου βιβλίου!

Υπάρχουν διάφοροι μύθοι για πριγκίπισσες, βασιλιάδες, δράκους και ιππότες… Υπάρχει όμως και ένας μύθος που μιλάει για έναν ράφτη που κάθε βράδυ έκλεινε γρήγορα - γρήγορα το μαγαζί του και ανέβαινε στη σοφίτα, κλείδωνε την πόρτα, τραβούσε τις κουρτίνες και άναβε ένα κερί για να εξασκηθεί σ' αυτό που πραγματικά αγαπούσε…

Στην όμορφη και ήσυχη πολιτεία, ο πιστός του βοηθός ζει μια απολύτως κουραστική καθημερινότητα. Όλα ανατρέπονται όμως όταν ο ράφτης ανακαλύπτει τη δύναμη της χρυσής κλωστής και φανερώνει πως η εξουσία, σε ακατάλληλα χέρια, γίνεται η πιο μεγάλη φυλακή. Ο πιστός βοηθός καταστρώνει ένα παμπόνηρο σχέδιο για να του ξεφύγει, ενώ παράλληλα πολεμάει για τις αξίες της αγάπης, της οικογένειας και της αξιοπρέπειας αποδεικνύοντας πως, όποιος εργάζεται σκληρά, μπορεί να ξεπεράσει ακόμη και τον δάσκαλό του.

Η παράσταση αποσκοπεί, μέσα από μια άμεσα βιωματική εμπειρία, στη γνωριμία των παιδιών με την τεχνική του κουκλοθέατρου, αλλά και της φιλοσοφίας του «μεγάλου βιβλίου».

Η ατμόσφαιρα που δημιουργείται πριν, κατά τη διάρκεια και μετά την παράσταση ενεργοποιεί τη φαντασία των παιδιών, τα εντυπωσιάζει και τα παρασύρει, ενώ ταυτόχρονα τα προβληματίζει ηθικά. Η εναλλαγή καταστάσεων και η εκάστοτε πρόσληψη της πραγματικότητας δημιουργούν διέξοδο και εκτόνωση σε συναισθήματα, κατασκευάζοντας μια δυναμική συνθήκη επικοινωνίας ηθοποιού- ήρωα και παιδιού.

Στόχος του έργου δεν είναι μόνο να ευαισθητοποιήσει τους μικρούς θεατές στις κοινωνικές στάσεις, την κριτική σκέψη, τα πρότυπα, τις επιθυμίες και τις ευθύνες, αλλά και να τους θέσει ερωτήματα που σχετίζονται με την ηθική που κρύβουν οι αποφάσεις που ο καθένας μας λαμβάνει.

Τέλος, θέλοντας να τηρήσει τους κανόνες της δικής της ηθικής, η παράσταση, στο μεγαλύτερο μέρος της, δημιουργήθηκε από ανακυκλώσιμα ή επαναχρησιμοποιούμενα υλικά, προάγοντας τον δωδέκατο από τους δεκαεπτά παγκόσμιους στόχους βιώσιμης ανάπτυξης.

Τιμή εισιτηρίου: 8€ (5€ άνεργοι - πολύτεκνοι)

Δωρεάν Εκπαιδευτικοί Πρωτοβάθμιας εκπαίδευσης: Μόνο με προκράτηση θέσης – θα τηρηθεί σειρά προτεραιότητας

Δηλώσεις συμμετοχής: 6987107922

Παίζουν: Συρμακέζης Χρήστος, Δακανάλη Πόπη

Διασκευή κειμένου: Παύλου Βασίλης, Λάμπουρα Βιβή

Σκηνοθεσία: Παύλου Βασίλης

Μουσική επιμέλεια/Πρωτότυπη μουσική σύνθεση: Λιβαντσινός Κώστας

Σκηνογραφία/Φωτισμός: Ιωαννίδης Πάνος

Κατασκευές φιγούρων: Λάμπουρα Βιβή

Επιμέλεια κοστουμιών: Κερασίδη Χριστίνα

Κατασκευή εξώφυλλου: Δημάκης Νίκος

Προβολή & Επικοινωνία: Θέατρο Κάτω

Οργάνωση παραγωγής: Θέατρο Κάτω

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr ΣΤΟ Google News

Τα δημοφιλέστερα του 24ώρου

Σχόλια