Το «Φωτόδεντρο», αφιερωμένο στον Ελύτη, θα ξετρελάνει τα παιδιά σας

Γυναίκα & παιδί
Το «Φωτόδεντρο», αφιερωμένο στον Ελύτη, θα ξετρελάνει τα παιδιά σας

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Εκδηλώσεις
Κυριακή,02 Ιουν 2019, 11:00
Κοινωνικός Χώρος Ιδρυμάτων Α. & Μ. Καλοκαιρινού.
Η είσοδος είναι δωρεάν - Δηλώστε τώρα συμμετοχή

Το Ιστορικό Μουσείο Κρήτης δε σταματά να απασχολεί τους μικρούς μας φίλους με τους πλέον δημιουργικούς τρόπους.

Το Τμήμα Εκπαιδευτικών Προγραμμάτων του Μουσείου ολοκληρώνει τη δράση «Εκπαιδευτικά πρωινά για όλη την οικογένεια». Συγκεκριμένα, ο… τερματισμός θα γίνει με το εκπαιδευτικό πρόγραμμα «Το Φωτόδεντρο ή αλλιώς Poet-tree» που θα πραγματοποιηθεί την Κυριακή 2 Ιουνίου και ώρα 11:00 το πρωί. Οι γονείς εκείνη την ημέρα θα μπορέσουν να φέρουν τα παιδιά τους ηλικίας 5-8 ετών στον Κοινωνικό Χώρο των Ιδρυμάτων Α. & Μ. Καλοκαιρινού.

Με χρώμα μπλε, βαθύ, πελαγίσιο, θα καλωσορίσετε το καλοκαίρι με το πιο καλοκαιρινό εκπαιδευτικό πρόγραμμα, αφιερωμένο στην ποίηση του Οδυσσέα Ελύτη.

Όπως σε όλες τις δράσεις που φιλοξενούνται στον Κοινωνικό Χώρο, η είσοδος είναι δωρεάν. Ευπρόσδεκτη είναι πάντοτε η προαιρετική συνεισφορά σε συσκευασμένα τρόφιμα και είδη παντοπωλείου, για την ενίσχυση της δράσης των Δομών Παροχής Βασικών Αγαθών (Κοινωνικό Παντοπωλείο και Συσσίτιο - Φαγητό με την Αγάπη μας) των Ιδρυμάτων Α. & Μ. Καλοκαιρινού, που στηρίζουν άτομα και οικογένειες σε οικονομική δυσπραγία και αποκλεισμό.

Η δήλωση συμμετοχής στο εκπαιδευτικό πρόγραμμα είναι απαραίτητη καθώς θα τηρηθεί σειρά προτεραιότητας. Η διάρκεια του προγράμματος είναι 1:15’ περίπου.

Τηλέφωνο επικοινωνίας: 2810-283219, Εσωτ. 106 (Δευτέρα - Παρασκευή: 09:00 - 17:00).

Όσα πρέπει να γνωρίζετε για τα εκπαιδευτικά προγράμματα

Τα εκπαιδευτικά προγράμματα του Ιστορικού Μουσείου Κρήτης ξεκίνησαν ήδη από το 1996. Σχεδιάζονται και υλοποιούνται από το Τμήμα Εκπαιδευτικών Προγραμμάτων του Μουσείου με βάση δύο παιδαγωγικούς άξονες: Ότι δεν προσλαμβάνουν όλοι οι άνθρωποι τη γνώση με τον ίδιο τρόπο και ότι για την επίτευξη αυτού του στόχου χρειάζεται η αλληλεπίδραση του ατόμου με το περιβάλλον του.

Από αυτή την αφετηρία προσπαθούμε, σε έναν «άτυπο» εκπαιδευτικό φορέα όπως είναι το Μουσείο, να δημιουργούμε πλούσιες εμπειρίες μάθησης, διεγείροντας το μυαλό και παροτρύνοντας τα παιδιά να χρησιμοποιήσουν πολλές και διαφορετικές αισθήσεις προκειμένου να εξερευνήσουν με φαντασία τον πλούτο της πολιτισμικής μας κληρονομιάς.

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News