default-image

Green Workshop: Παιδιά δημιουργούν με ήλιο, αέρα και νερό

Γυναίκα & παιδί
Green Workshop: Παιδιά δημιουργούν με ήλιο, αέρα και νερό

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Την ευκαιρία για... δημιουργία με τον ήλιο, τον αέρα και το νερό θα έχουν τα Κρητικόπουλα αυτό το Σάββατο 12 Μαΐου, συμμετέχοντας δωρεάν στη διοργάνωση ενός πρωτότυπου Green Workshop για όλα τα παιδιά, ηλικίας από 5 έως 12 ετών, με χορηγό επικοινωνίας τον όμιλο της “ΚΡHTH TV”.

Ο λόγος για το Green Workshop “Δημιουργώ με τον ήλιο, τον αέρα και το νερό”, που διοργανώνεται από τον ανεξάρτητο φορέα δράσεων πολιτισμού HE.art, σε συνεργασία με το Κέντρο Ευρωπαϊκής Πληροφόρησης της Περιφέρειας Κρήτης Europe Direct, το δημιουργικό γραφείο “White Cover design studio” και την Εκπαιδευτική Έκθεση “Ενέργεια-Περιβάλλον”, από τις 10:45 το πρωί του Σαββάτου μέχρι και τις 7 το απόγευμα, στο Πολιτιστικό Συνεδριακό Κέντρο Ηρακλείου. Μια εκδήλωση ευαισθητοποίησης των παιδιών σε ό,τι έχει να κάνει με το περιβάλλον και την προστασία του.

Σημειώνεται ωστόσο ότι, λόγω του περιορισμένου αριθμού θέσεων, θα τηρηθεί σειρά προτεραιότητας στα εργαστήρια, γι' αυτό όσοι ενδιαφέρεστε να συμμετάσχουν τα παιδάκια σας σε αυτή την πρωτότυπη δράση, μπορείτε να επικοινωνήσετε με τους διοργανωτές στο e-mail: [email protected].

Τι θα γίνει στο Green Workshop;

Χρησιμοποιώντας τις νέες τεχνολογίες, την τέχνη και την εκπαίδευση, το Green Workshop λειτουργεί ως ένας ζωντανός διαδραστικός χώρος ιδεών και προτάσεων με θέμα την αξιοποίηση εναλλακτικών πηγών ενέργειας. Γύρω από μια πρωτότυπη καλλιτεχνική εγκατάσταση με τίτλο “Το Ηλιακό Σύστημα”, η οποία λειτουργεί αντλώντας ενέργεια από τον ήλιο και παρουσιάζει το ηλιακό μας σύστημα, ο επισκέπτης μπορεί να κατανοήσει τον τρόπο παραγωγής ενέργειας με τεχνολογίες φιλικές προς το περιβάλλον, αλλά και να εξερευνήσει τη σχέση ανάμεσα στην οικολογία και το design.

Παράλληλα, σε συνεργασία με εκπαιδευτικούς επιστήμονες και καλλιτέχνες, έχουν διαμορφωθεί από τους διοργανωτές ειδικά εκπαιδευτικά εργαστήρια, τα οποία μέσω της εξερεύνησης των εκθεμάτων τους και της βιωματικής άσκησης ευαισθητοποιούν τα παιδιά γύρω από θέματα που αφορούν στις Ανανεώσιμες Πηγές Ενέργειας (ΑΠΕ). Επιπλέον, τα παιδιά θα κληθούν να δώσουν μια δεύτερη ζωή με μεγαλύτερη χρηστική ή αισθητική αξία σε αντικείμενα που πλέον δε χρειαζόμαστε. Μέσα από τη διάδοση της γνώσης και της τεχνολογίας και τους τομείς των καλών και εφαρμοσμένων τεχνών, το Green Workshop εξερευνά τη σχέση ανάμεσα στην οικολογική συνείδηση και τον πολιτισμό, και επικεντρώνεται σε έναν φιλικό προς το περιβάλλον “επανασχεδιασμό” της καθημερινότητάς μας.

Όπως τόνισε η πρόεδρος της HE.art Σοφία Μαράκη, «σκοπός μας είναι να ευαισθητοποιήσουμε τα παιδιά γύρω από τα περιβαλλοντικά θέματα που αφορούν όλους μας. Τα παιδιά θα έχουν την ευκαιρία να λάβουν μέρος δωρεάν και στα εργαστήρια που θα γίνουν με θέμα την εξοικονόμηση ενέργειας και τις Ανανεώσιμες Πηγές Ενέργειας», εργαστήρια που θα τα γεμίσουν με πολύτιμες γνώσεις.

Η ΕΤΑΙΡΕΙΑ

Σχετικά με την ΗΕ.art

Η HE.art είναι μια νεοσύστατη μη κερδοσκοπική οργάνωση δράσης πολιτισμού, η οποία επικεντρώνεται στην αναζήτηση νέων τρόπων καλλιτεχνικής έκφρασης σε άμεση σχέση και συνάρτηση με το δημόσιο χώρο. Αντικείμενο της HE.art είναι η δημιουργία πρωτότυπων και καινοτόμων ατομικών ή ομαδικών δράσεων πολιτισμού.

Τα πεδία δράσης της αφορούν σε διάφορους τομείς πολιτισμού, ενώ παράλληλα τονίζουν την ιδιόρρυθμη σχέση της τέχνης με την εκπαίδευση και τον πολιτισμό: από την τέχνη στο δημόσιο χώρο, τις καλές και εφαρμοσμένες τέχνες, τα θεατρικά και μουσικά δρώμενα, τις παραστατικές τέχνες, την επιμέλεια εκθέσεων, την αρχιτεκτονική, το βιομηχανικό design, έως τη διοργάνωση εκπαιδευτικών εργαστηρίων (workshops), ομιλιών κ.ά. Μέσω των δράσεών της, η ομάδα HE.art επιθυμεί να συμβάλει στην ανάδειξη νέων ανθρώπων, ιδεών και προτάσεων.

Στόχος είναι η δημιουργία εναλλακτικών θεσμών, που θα καλλιεργούν και θα προάγουν το σύγχρονο πολιτιστικό δυναμικό της πόλης και της αλληλεπίδρασής του με το κοινωνικό σύνολο. Στόχος της HE.art είναι η δημιουργία ενός βασικού πυρήνα συνεργατών και συνεργασιών που θα κάνει τη διαφορά́, με δημιουργικότητα και καινοτόμες ιδέες.

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News