Έχετε ραντεβού για… δημιουργία με τον ήλιο, τον αέρα και το νερό!

Ηράκλειο
Έχετε ραντεβού για… δημιουργία με τον ήλιο, τον αέρα και το νερό!

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Εκδηλώσεις
Σάββατο,12 Μαΐ 2018, 10:45
Πολιτιστικό Συνεδριακό Κέντρο Ηρακλείου

Στις 12 Μαΐου τα Κρητικόπουλα έχουν ραντεβού! Ραντεβού για… δημιουργία με τον ήλιο, τον αέρα και το νερό!

Από τις 10:45 το πρωί του Σαββάτου 12 Μαΐου, μέχρι και τις 7:00 το απόγευμα, στο Πολιτιστικό Συνεδριακό Κέντρο Ηρακλείου, διοργανώνεται ένα πρωτότυπο Green Workshop για όλα παιδιά, ηλικιάς από 5 έως 12 ετών, με τη συμμετοχή να είναι δωρεάν!  

Σημειώνεται ότι λόγω του περιορισμένου αριθμού θέσεων θα τηρηθεί σειρά προτεραιότητας στα εργαστήρια, γι' αυτό όσοι ενδιαφέρεστε να συμμετάσχουν τα παιδάκια σας σε αυτή την πρωτότυπη δράση, μπορείτε να επικοινωνήσετε με τους διοργανωτές στο e - mail: [email protected].

Το Green Workshop με τίτλο «Δημιουργώ με τον ήλιο, τον αέρα και το νερό» διοργανώνεται από τον ανεξάρτητο φορέα δράσεων πολιτισμού HE.art σε συνεργασία με το Κέντρο Ευρωπαϊκής Πληροφόρησης της Περιφέρειας Κρήτης EUROPE DIRECT, το δημιουργικό γραφείο WHITE COVER design studio και την Εκπαιδευτική Έκθεση ΕΝΕΡΓΕΙΑ – ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝ.

Τι θα γίνει στο Green Workshop;

Χρησιμοποιώντας τις νέες τεχνολογίες, την τέχνη και την εκπαίδευση το Green Workshop λειτουργεί ως ένας ζωντανός διαδραστικός χώρος ιδεών και προτάσεων με θέμα την αξιοποίηση εναλλακτικών πηγών ενέργειας. Γύρω από μια πρωτότυπη καλλιτεχνική εγκατάσταση με τίτλο «το Ηλιακό Σύστημα», η οποία λειτουργεί αντλώντας ενέργεια από τον ήλιο και παρουσιάζει το ηλιακό μας σύστημα, ο επισκέπτης μπορεί να κατανοήσει τον τρόπο παραγωγής ενέργειας με τεχνολογίες φιλικές προς το περιβάλλον, αλλά και να εξερευνήσει τη σχέση ανάμεσα στην οικολογία και το design.

Παράλληλα, σε συνεργασία με εκπαιδευτικούς επιστήμονες και καλλιτέχνες, έχουμε διαμορφώσει ειδικά εκπαιδευτικά εργαστήρια, τα οποία μέσω της εξευρεύνησης των εκθεμάτών τους και της βιωματικής άσκησης ευαισθητοποιούν τα παιδιά γύρω από θέματα που αφορούν στις ανανεώσιμες πηγές ενέργειας.

Επιπλέον, τα παιδιά θα κληθούν να δώσουν μια δεύτερη ζωή με μεγαλύτερη χρηστική ή αισθητική αξία σε αντικείμενα που πλέον δεν χρειαζόμαστε.

Μέσα από τη διάδοση της γνώσης και της τεχνολογίας και τους τομείς των καλών και εφαρμοσμένων τεχνών, το green workshop, εξερευνά τη σχέση ανάμεσα στην οικολογική συνείδηση και τον πολιτισμό και επικεντρώνεται σε έναν φιλικό προς το περιβάλλον «επανασχεδιασμό» της καθημερινότητάς μας.

Το αναλυτικό πρόγραμμα:

Ποια είναι η ΗΕ.art (HERAKLION art);

Η HE.art είναι μια νεοσύστατη μη κερδοσκοπική οργάνωση δράσης πολιτισμού, η οποία επικεντρώνεται στην αναζήτηση νέων τρόπων καλλιτεχνικής έκφρασης σε άμεση σχέση και συνάρτηση με το δημόσιο χώρο. Επιθυμία της είναι να δημιουργήσει ένα βασικό πυρήνα συνεργατών και συνεργασιών που θα κάνει τη διαφορά, με δημιουργικότητα και καινοτόμες ιδέες.

Αντικείμενο της «HE.art» είναι η δημιουργία πρωτότυπων και καινοτόμων ατομικών ή ομαδικών δράσεων πολιτισμού. Τα πεδία δράσης της αφορούν σε διάφορους τομείς πολιτισμού, ενώ παράλληλα τονίζουν την ιδιόρρυθμη σχέση της τέχνης με την εκπαίδευση και τον πολιτισμό. Από την τέχνη στο δημόσιο χώρο, τις καλές και εφαρμοσμένες τέχνες, τα θεατρικά και μουσικά δρώμενα, τις παραστατικές τέχνες, την επιμέλεια εκθέσεων, την αρχιτεκτονική, το βιομηχανικό design, έως τη διοργάνωση εκπαιδευτικών εργαστηρίων (workshops), ομιλιών κα.

Μέσω των δράσεών της, η ομάδα «HE.art» επιθυμεί να συμβάλλει στην ανάδειξη νέων ανθρώπων, ιδεών και προτάσεων. Στόχος είναι η δημιουργία εναλλακτικών θεσμών, που θα καλλιεργούν και θα προάγουν το σύγχρονο πολιτιστικό δυναμικό της πόλης και της αλληλεπίδρασής του με το κοινωνικό σύνολο.

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News