Παιδί

Πέντε μαθήτριες ήταν «Μαζί για το Παιδί» το φετινό Πάσχα

Μάθημα ανθρωπιάς και αλληλεγγύης έδωσαν οι 10χρονες μαθήτριες Κορνηλία, Ιωάννα, Θέκλη, Σοφία και Έλενα.

Τα κορίτσια μετέδωσαν τη θετική τους ενέργεια και χαρά κάνοντας μικρά παιδιά να χαμογελάσουν και να χαρούν τις γιορτινές αυτές ημέρες.

Πώς το κατάφεραν αυτό; Έφτιαξαν λαμπάδες, ευχετήριες κάρτες και αγόρασαν με το χαρτζιλίκι τους πασχαλινά αυγά τα οποία τα πρόσφεραν στα 30 παιδιά του παιδικού σταθμού του σωματείου - μέλους της Ένωσης «Μαζί για το Παιδί», «Φίλοι του Παιδιού».

Τα πρόσωπα των παιδιών έλαμψαν μόλις έλαβαν την «δωροσακούλα» που επιμελήθηκαν τα λίγο μεγαλύτερα παιδιά απ’ αυτά.

«Φτιάξαμε λαμπάδες και κάρτες. Βάλαμε πολλά χρώματα. Η καθεμία κάρτα είχε μια ξεχωριστή ευχή και σχέδιο. Είμαστε πολύ χαρούμενοι που τα παιδάκια χάρηκαν. Κουραστήκαμε για να τα φτιάξουμε όλα αυτά, όμως το σημαντικό είναι ότι όλα τους έχουν τη δική τους λαμπάδα και ένα δωράκι για το Πάσχα» είπε η Ιωάννα.

1.638 λαμπάδες, 684 αυγά και τσουρέκια σε παιδιά απόρων και χαμηλών εισοδημάτων οικογενειών

Στο «Μαζί για το Παιδί» κερδίσαμε το στοίχημα να μην μείνει κανένα παιδί χωρίς λαμπάδα αυτές τις όμορφες οικογενειακές στιγμές. Να υποδεχθούν το μήνυμα της Ανάστασης με τη χαρά να αναγράφεται στα παιδικά προσωπάκια τους. Μέσω της δράσης “Easter Bunny” συγκεντρώθηκαν και δόθηκαν 1.638 λαμπάδες, 684 αυγά και τσουρέκια σε παιδιά απόρων και χαμηλών εισοδημάτων οικογενειών.

Η μεγαλύτερη ανταμοιβή για όλους μας είναι τα παιδιά να κοιτούν τον ουρανό αισιόδοξα. Πόσο μάλλον την πιο όμορφη νύχτα του χρόνου όπου πέρα από τα κρεμασμένα αστέρια θα την ντύσουν πολύχρωμα και έντονα πυροτεχνήματα!

Η δράση αυτή δεν θα μπορούσε να γίνει χωρίς την ουσιαστική στήριξη των παιδιών, δασκάλων, καθηγητών και γονιών των σχολείων: Κολλέγιο Αθηνών-Μποδοσάκειο, Κολλέγιο Αθηνών-Ψυχικού, Ελληνογαλλική Σχολή Πειραιά Άγιος Παύλος, International School of Piraeus, Ελληνογαλλική Σχολή Jeanne d'Arc, των εταιρειών υποστηρικτών μας: Trafigura Maritime Ventures Limited και Mylan, της δράσης «Όλοι Μαζί Μπορούμε» της Εθνικής Τράπεζας και του ΣΚΑΪ και του ζαχαροπλαστείου Μικέ.

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr ΣΤΟ Google News

Τα δημοφιλέστερα του 24ώρου

Σχόλια