default-image

Ένα παιδί στη Α’ δημοτικού πρέπει να γνωρίζει 3000 – 5000 λέξεις

Απόψεις
Ένα παιδί στη Α’ δημοτικού πρέπει να γνωρίζει 3000 – 5000 λέξεις

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Την ανάγκη να τοποθετούμε τις «πρώτες φορές» στις σωστές τους διαστάσεις και να μην τις μεγεθύνουμε δημιουργώντας στα παιδιά υπερβολικές προσδοκίες που θα μπορούσαν να φέρουν τα αντίθετα αποτελέσματα, υπογράμμισε μιλώντας στο Ράδιο984 και τη Μαίρη Καριωτάκη η λογοπαθολόγος Μαρία Ρουσοχατζάκη.

«Γίνεται πολύς θόρυβος για την 1η μέρα στην Α' Δημοτικού. Ωστόσο το παιδί μας πρέπει να ξέρει πως θα ακολουθήσει και η δεύτερη και η Τρίτη», σημείωσε με αφορμή την έναρξη της νέας σχολικής χρονιάς, τονίζοντας πως τα παιδιά θα πρέπει να μάθουν να πατούν στα πόδια τους προκειμένου να αντιμετωπίσουν τη ζωή.

«Ο γονιός πρέπει να είναι σαν τον δάσκαλο οδήγησης, που κάθεται δίπλα στο μαθητή του έτοιμος να παρέμβει αν χρειαστεί, ωστόσο διδάσκει τον υποψήφιο οδηγό και δεν οδηγεί αντ' αυτού», σημείωσε.

Η κ. Ρουσοχατζάκη, αναφερόμενη στο λεξιλόγιο που θα πρέπει να έχει ένα παιδί στη πρώτη δημοτικού, ανάφερε πως εκείνο θα πρέπει να γνωρίζει 3000 - 5000 λέξεις.

«Δε σημαίνει πως πρέπει να τις χρησιμοποιεί όλες στη καθημερινότητα του», ανέφερε «ωστόσο θα πρέπει να ξέρει τι σημαίνουν».

Αναφερόμενη στη συναισθηματική νοημοσύνη των παιδιών, η λογοπαθολόγος υπογράμμισε την ανάγκη οι γονείς να μιλάνε διαρκώς με τα παιδιά τους αλλά και μπροστά στα παιδιά τους, κουβεντιάζοντας για πολλά θέματα που μπορεί να μην είναι «παιδικά» ωστόσο βοηθούν τα πιτσιρίκια να αναγνωρίσουν τα συναισθήματα.  

Ακούστε ολόκληρη τη συνέντευξη:

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News