default-image

Αυτή είναι η "Μηχανή του Χρόνου" από τη Unicef

Κόσμος
Αυτή είναι η "Μηχανή του Χρόνου" από τη Unicef

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Τα δεδομένα που αφορούν τα παιδιά παγκοσμίως, είτε είναι πολύ περιορισμένα, είτε κακής ποιότητας, διαπιστώνει η UNICEF και καλεί τους παγκόσμιους ηγέτες να επενδύσουν σε καλύτερα στοιχεία σχετικά με τα παιδιά.

Επαρκή στοιχεία είναι διαθέσιμα μόνο για το ήμισυ των δεικτών που σχετίζονται με τους στόχους για τη βιώσιμη ανάπτυξη και τα παιδιά. Όπως υπογραμμίζει η UNICEF σε σχετική ανακοίνωση, τα περιορισμένα δεδομένα αφήνουν τα κράτη χωρίς τις πληροφορίες που χρειάζονται για να αντιμετωπίσουν με ακρίβεια τις προκλήσεις που αντιμετωπίζουν εκατομμύρια παιδιά ή για την παρακολούθηση της προόδου ως προς την επίτευξη των στόχων.

Περίπου μία στις τρεις χώρες δεν διαθέτει συγκρίσιμα μέτρα για την παιδική φτώχεια, επίσης υπάρχει έλλειψη αξιόπιστων και συγκρίσιμων στοιχείων για τον αριθμό των παιδιών με αναπηρίες σε όλες σχεδόν τις χώρες, δεν υπάρχουν επαρκή δεδομένα για το πόσο ασφαλές είναι το πόσιμο νερό σε κάποιες χώρες και δεν υπάρχουν σχεδόν καθόλου διαθέσιμα στοιχεία για τα αγόρια που έχουν υποστεί αναγκαστική σεξουαλική επαφή ή άλλες αναγκαστικές σεξουαλικές πράξεις. Επίσης, μόνο 105 από τις 197 χώρες έχουν πρόσφατα στοιχεία για την καχεξία, που αποστερεί τα παιδιά από μια δίκαιη ευκαιρία στην επιβίωση, την ενηλικίωση και την ανάπτυξη, ενώ αντίστοιχα μόνο μία στις δύο χώρες σε όλο τον κόσμο διαθέτει πρόσφατα στοιχεία για τα υπέρβαρα παιδιά.

Για να φέρουν στο προσκήνιο την έλλειψη στοιχείων, ο γενικός γραμματέας των Ηνωμένων Εθνών, Μπαν Κι- Μουν, και η UNICEF παρουσίασαν τη «Μηχανή του χρόνου», μια εγκατάσταση στα Ηνωμένα Έθνη στη Νέα Υόρκη. Πρόκειται για μια δομή σε σχήμα κάψουλας που επιδεικνύει δεδομένα μέσα από την Τέχνη και προσφέρει στους επισκέπτες και τους αντιπροσώπους που θα παρίστανται στη Γενική Συνέλευση των Ηνωμένων Εθνών μια ευκαιρία να κατανοήσουν τα δεδομένα που είναι διαθέσιμα και τους τομείς στους οποίους είναι ελλιπή.

Η UNICEF καλεί τα κράτη να επενδύσουν σε αναλυτικά, συγκρίσιμα και ποιοτικά δεδομένα για τα παιδιά, ώστε να αντιμετωπίσουν επαρκώς ζητήματα, όπως η φτώχεια, οι θάνατοι που μπορούν να προληφθούν και η βία κατά των παιδιών.

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News