Παιδί

Επισκέφτηκαν το Πάρκο Κυκλοφοριακής Αγωγής

Το Πάρκο Κυκλοφοριακής Αγωγής του Δήμου Χανίων, στο Καμπάνι Ακρωτηρίου επισκέφτηκαν σήμερα Παρασκευή 7 Ιουνίου, το πρωί, οι μαθητές της Α' και Β' τάξης του 2ου Δημοτικού Σχολείου Κουνουπιδιανών,  στο πλαίσιο των εκπαιδευτικών προγραμμάτων που υλοποιεί ο Δήμος Χανίων, μέσω του Δ.Ο.ΚΟΙ.Π.Π.

Ο δήμαρχος Χανίων, Μανώλης Σκουλάκης, βρέθηκε στο Πάρκο Κυκλοφοριακής Αγωγής και μίλησε με τους μικρούς μαθητές και  τους εκπαιδευτικούς τους,  συνοδευόμενος από τον αντιδήμαρχο Χανίων, Μανούσο Λιονάκη, την πρόεδρο του Δ.Ο.ΚΟΙ.Π.Π., Χρύσα Μακράκη-Χαριτάκη  και στελέχη των υπηρεσιών του Δήμου Χανίων.

«Τα εκπαιδευτικά προγράμματα απευθύνονται σε μαθητές σχολείων Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης του νομού Χανίων και πραγματοποιούνται από εξειδικευμένο προσωπικό της Δημοτικής Αστυνομίας, περιλαμβάνουν, δε, διάφορα στάδια ξεκινώντας από  την αναγνώριση  της σήμανσης των οδών, ενώ ακολουθεί εκπαίδευση στην αξιολόγηση των καταστάσεων και αφομοίωση των βασικών κανόνων οδικής κυκλοφορίας αλλά και πρακτική άσκηση των παιδιών στα οχήματα του πάρκου», τόνισε ο δήμαρχος Χανίων.

«Είναι γεγονός ότι  η οδική ασφάλεια στην Ελλάδα αποτελεί φλέγον ζήτημα και έχει πολλές πτυχές Θεωρούμε ότι στα παιδιά, πέρα από τα διάφορα συνήθη μέσα διδασκαλίας, από πολύ μικρή ηλικία, πρέπει  να δίδεται ιδιαίτερη σημασία στην οδική διαπαιδαγώγηση και Κυκλοφοριακή Αγωγή. Στο πλαίσιο αυτό, επισκέψεις σε πραγματικό περιβάλλον βοηθούν στην εισαγωγή των παιδιών και των νέων στους κανόνες λειτουργίας του κοινωνικού συνόλου  στην απόκτηση ορθής και υπεύθυνης συμπεριφοράς είτε ως πεζοί είτε ως οδηγοί και στην διαμόρφωση εντέλει  ενός ευσυνείδητου πολίτη», επισήμανε ακόμη ο κ. Σκουλάκης.  

Αξίζει να σημειωθεί ότι από τον Οκτώβριο του 2012μέχρι σήμερα έχουν επισκεφτεί το πάρκο 120 τάξεις δημοτικών σχολείων και περίπου 3.000 παιδιά.

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr ΣΤΟ Google News

Τα δημοφιλέστερα του 24ώρου

Σχόλια