default-image

Χωρίς παιδικούς σταθμούς για τα παιδιά τους 44.000 ζευγάρια

Κρήτη
Χωρίς παιδικούς σταθμούς για τα παιδιά τους 44.000 ζευγάρια

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Σε ξεσηκωμό για να διεκδικήσουν το δικαίωμα στη δωρεάν και ανεμπόδιστη εγγραφή των παιδιών τους στους βρεφικούς και παιδικούς σταθμούς του Δήμου Ηρακλείου κάλεσαν χθες όλους τους εργαζόμενους και τους άνεργους γονείς οι εκπρόσωποι της Ομοσπονδίας Γυναικών Ελλάδος και του Πανεργατικού Αγωνιστικού Μετώπου, καθώς και η δημοτική σύμβουλος Πόπη Συντιχάκη.

Όπως τόνισαν στη διάρκεια συνέντευξης Τύπου στη Λότζια, η κατάσταση που βιώνουν οι γονείς όταν προσπαθούν να ασκήσουν αυτό τους το δικαίωμα είναι δραματική και η συντριπτική πλειοψηφία των πολιτών έχει αποκλειστεί από τους παιδικούς σταθμούς και αντιμετωπίζεται με άνισο και απαράδεκτο τρόπο από τη δημοτική Αρχή!

Χαρακτηριστική της κατάστασης αυτής είναι η περιγραφή της δημοσιογράφου και ανταποκρίτριας του "Ριζοσπάστη" από την Κρήτη Λαμπρινής Πίττακα, που μίλησε ως εκπρόσωπος της Ομοσπονδίας Γυναικών Ελλάδος.

Όπως τόνισε, «44.000 νέα ζευγάρια μόνο στο δήμο Ηρακλείου θα βρεθούν αντιμέτωπα με την άρνηση του κράτους μέσω των Δήμων να δεχτούν τα παιδιά τους στους βρεφικούς και παιδικούς σταθμούς. Αυτό γεμίζει ανασφάλεια τους γονείς, τις μανάδες, που στην πλειονότητά τους είναι άνεργοι ή δουλεύουν με μισθούς πείνας, χωρίς δικαιώματα, φορτωμένοι με δάνεια, χαράτσια, ακρίβεια, που επιβάλλει το κράτος στο όνομα της κρίσης».

Καταλήγοντας, κάλεσε τον κόσμο να συμμετάσχει ενεργά στην κινητοποίηση που διοργανώνουν οι εμπλεκόμενοι φορείς στις 17 Ιουνίου, στις 11:30 το πρωί, έξω από το Δήμο Ηρακλείου στη Λότζια.

Του Χριστόφορου Παπαδάκη

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News