default-image

Μαλλιά στον ήλιο

Γυναίκα & παιδί
Μαλλιά στον ήλιο

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Ο πληρέστερος οδηγός φροντίδας και styling για υπέροχα μαλλιά όλο το καλοκαίρι. Από τη Θάλεια Κεχρή.

Αντηλιακή προστασία

Ο ήλιος φθείρει και καταστρέφει την τρίχα, όπως κάνει και με την επιδερμίδα. Γι' αυτό, είτε τα μαλλιά σου είναι φυσικά είτε βαμμένα, όταν κάνεις ηλιοθεραπεία χρειάζονται προστασία με ειδικά προϊόντα που έχουν δείκτη SPF και διατηρούν την τρίχα υγιή.

Την αντηλιακή προστασία μπορείς να την ενισχύσεις και με προϊόντα φροντίδας, σαμπουάν και κοντίσιονερ, τα οποία έχουν ειδική σύνθεση κατά της φθοράς που προκαλεί ο ήλιος.

Extra tip: Αν δεν θέλεις να κουβαλάς πολλά προϊόντα στην παραλία, αναζήτησε ένα αντηλιακό σπρέι που χρησιμοποιείται και στο σώμα και στα μαλλιά. Οι ανάγκες της επιδερμίδας και των μαλλιών δεν είναι πολύ διαφορετικές, ενώ υπάρχουν πολλά προϊόντα που καλύπτουν και τις δύο με μια σύνθεση.

Ενυδάτωση & αναδόμηση

Αν το καλοκαίρι βλέπεις τα μαλλιά σου να αφυδατώνονται από τον ήλιο, τον αέρα και το αλάτι της θάλασσας, μην περιμένεις μέχρι τον Σεπτέμβριο για να τα επαναφέρεις. Φρόντισέ τα τακτικά με ενυδατικά σαμπουάν και μάσκες και δώσε τους τα απαραίτητα θρεπτικά συστατικά ώστε να διατηρούνται απαλά και λαμπερά.

Δεν αρκούν τα αντηλιακά προϊόντα σε αυτή την περίπτωση. Χρειάζεσαι πλούσια λάδια, αλλά και μάσκες θρέψης, που θα τα ενυδατώσουν σε βάθος και θα περιορίσουν το ενοχλητικό φριζάρισμα.

Extra tip: Δοκίμασε τα νέα εξειδικευμένα λάδια -τα οποία βρίσκεις κυρίως στα κομμωτήρια-, που έχουν διαφορετική σύνθεση για κάθε τύπο μαλλιών και προσφέρουν τόσο styling όσο και φροντίδα.

Προτού φύγεις για διακοπές, πρέπει να ανανεώσεις το χρώμα των μαλλιών σου. Μην αφήσεις τη διαδικασία αυτή για την τελευταία στιγμή. Επισκέψου το κομμωτήριο ή κάνε τη βαφή στο σπίτι μία εβδομάδα πριν αναχωρήσεις, ώστε να μπορέσεις να διορθώσεις τυχόν λάθη.

Απόφυγε τα πολύ έντονα, ανοιχτά χρώματα, αφού ο ήλιος τα ξεθωριάζει και τα αλλοιώνει, και προτίμησε μια απόχρωση πιο κοντά στο φυσικό σου. Οι μεγάλες αλλαγές μπορούν να περιμένουν μέχρι τον Σεπτέμβριο.

Extra tip: Στο κομμωτήριο ή στο σπίτι, δοκίμασε βαφές φυσικές, χωρίς αμμωνία, που προστατεύουν την τρίχα αλλά και συγχρόνως δίνουν έντονο χρώμα. Έτσι, θα έχεις μεν το αποτέλεσμα που θέλεις, αλλά θα διατηρήσεις τα μαλλιά σου απαλά και λεία.

Νέα κουπ

Αντίθετα με τις αλλαγές στο χρώμα που δεν ενδείκνυνται για το καλοκαίρι, οι αλλαγές στο μήκος και στο στυλ είναι πάντα ευπρόσδεκτες λόγω των διακοπών, αλλά και της διάχυτης θετικής διάθεσης.

Φρόντισε πριν πας στο κομμωτήριο να έχεις σκεφτεί περίπου το στυλ που θέλεις να υιοθετήσεις - φωτογραφίες από περιοδικά μπορούν πάντα να βοηθήσουν ώστε να εξηγήσεις στον κομμωτή ποια κουπ θέλεις.

Extra tip: Μην κόψεις τα μαλλιά σου μία μέρα προτού φύγεις για διακοπές. Κάνε το πιο νωρίς, ώστε να προσαρμοστείς στο νέο σου look. Άλλωστε οι περισσότερες κουπ δείχνουν καλύτερες ύστερα από μερικές ημέρες.

Καλοκαιρινό styling

Ξέχνα για λίγο το πιστολάκι και την πρέσα και άφησε τα μαλλιά σου φυσικά. Με τη βοήθεια των σωστών προϊόντων styling μπορείς να έχεις ανέμελα χτενίσματα που δείχνουν όμως περιποιημένα.

Εκτός από τις χαλαρές μπούκλες δοκίμασε ψηλές αλογοουρές, που αποτελούν μια πρακτική λύση, χαριτωμένες πλεξούδες, ή υιοθέτησε το wet look, που είναι η κυρίαρχη τάση της σεζόν και άκρως καλοκαιρινή. Εφοδιάσου με ένα σπρέι styling και τζελ ή έναν αφρό, για να έχεις εύκολα και σε ελάχιστο χρόνο το χτένισμα που θέλεις.

Extra tip: Αυτό το καλοκαίρι επένδυσε στα αξεσουάρ. Τσιμπιδάκια, λαστιχάκια, κορδέλες και στέκες σού δίνουν λύσεις όταν θέλεις να έχεις γρήγορα ένα εντυπωσιακό και δροσερό look.

Πηγή: madamefigaro.gr

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News