default-image

Πώς να προστατεύσετε τα ξανθά μαλλιά το καλοκαίρι

Γυναίκα & παιδί
Πώς να προστατεύσετε τα ξανθά μαλλιά το καλοκαίρι

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Το ξανθό ήταν, είναι και θα είναι το αγαπημένο χρώμα των γυναικών... Και ποιο χρώμα θα μπορούσε άλλωστε να ταιριάζει με το ελληνικό καλοκαιρινό φως; Ωστόσο, το καλοκαίρι κρύβει πολλούς... εχθρούς για τα ξανθά μαλλιά.

Ήλιος, αλάτι, ζέστη μπορούν να κάνουν το χρώμα θαμπό και άτονο. Αν όμως φροντίσετε τα μαλλιά σας, μπορείτε να τα προστατεύσετε.

Το τέλειο ξανθό: Το να πετύχεις το τέλειο ξανθό σίγουρα δεν είναι το πιο εύκολο πράγμα. Τώρα όμως το πέτυχες και αυτό που θέλεις είναι να διατηρήσεις το χρώμα σου ζωντανό, ζωηρό. Το σαμπουάν είναι η αρχή για να το πετύχεις.

Καλύτερο είναι ένα ειδικό σαμπουάν για ξανθά βαμμένα μαλλιά (αν είναι βαμμένα).

Στάιλινγκ: Τώρα που ήρθε το καλοκαίρι καλό θα ήταν να αφήσεις το πιστολάκι μαλλιών και το ισιωτικό στη θέση τους και να αφήσεις τα μαλλιά σου να στεγνώνουν φυσικά. Μόλις βγεις από το μπάνιο, σκούπισέ τα καλά με μια πετσέτα και άφησέ τα να στεγνώσουν ελεύθερα.

Μπάνιο σε πισίνα: Το χλώριο της πισίνας, όπως είναι λογικό, δεν είναι ό,τι καλύτερο για τα μαλλιά. Καλό είναι να ξεπλύνεις πολύ καλά τα μαλλιά σου πριν βουτήξεις στην πισίνα.

Επιπλέον, τώρα είναι η ώρα να χρησιμοποιήσεις τα προϊόντα που υπόσχονται να διατηρήσουν το χρώμα των μαλλιών.

Προστασία από τον ήλιο: Ο ήλιος δεν είναι ό,τι καλύτερο για τα ξανθά σου μαλλιά, που εννοείται ότι θέλουν ιδιαίτερη μεταχείριση με την έκθεση τους σε αυτόν. Φόρεσε ένα καπέλο για να προστατεύεις τα μαλλιά σου από τις ηλιακές ακτίνες ή ένα σκουφάκι στην πισίνα. Επένδυσε στο αντηλιακό σπρέι μαλλιών και μην το ξεχνάς κάθε φορά που βγαίνεις από τη θάλασσα όχι μόνο για να διατηρήσεις το χρώμα σου αλλά και για να προστατεύσεις την τρίχα σου.

Πηγή: 24h.gr

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News