Γιατί οι εσπαντρίγιες είναι τόσο δημοφιλείς το καλοκαίρι;

Life
Γιατί οι εσπαντρίγιες είναι τόσο δημοφιλείς το καλοκαίρι;

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Κάθε καλοκαιρινό φόρεμα από τον κατάλογο του modivo, μπορεί να συνδυαστεί τέλεια με οποιοδήποτε σχέδιο εσπαντρίγιες

Κατά τη διάρκεια του καλοκαιριού, όταν οι θερμοκρασίες έξω είναι εξαιρετικά υψηλές, τα πόδια μας χρειάζονται ιδιαίτερη φροντίδα επειδή έχουν την τάση να πρήζονται. Τα παπούτσια που έχουμε επιλέξει να φορέσουμε είναι πολύ πιθανό να μην είναι τόσο άνετα στο τέλος της εργάσιμης ημέρας όσο ήταν το πρωί. Για αυτόν τον λόγο πρέπει να επιλέγουμε εκείνα τα παπούτσια που δημιουργήθηκαν για να φροντίζουν τα πόδια μας κατά τη διάρκεια της θερινής περιόδου. Αυτά τα παπούτσια είναι γνωστά στην ανθρωπότητα εδώ και πολλά χρόνια και ήταν πάντα από τα πιο προτιμώμενα όταν ο καιρός είναι ιδιαίτερα ζεστός. Ονομάζονται "εσπαντρίγιες" και σήμερα θα σας διηγηθούμε γιατί είναι τόσο δημοφιλείς στις γυναίκες κάθε καλοκαίρι.

Ποια είναι η ιστορία των αγαπημένων μας παπουτσιών «εσπαντρίγιες»;

Όλες αγαπάμε τις γυναικείες εσπαντρίγιες, αλλά πολύ λίγοι γνωρίζουν την ιστορία τους και τα γεγονότα γύρω από τη διάδοσή τους. Η αλήθεια είναι ότι αυτός ο τύπος παπουτσώνω ανακαλύφθηκε για πρώτη φορά από τον πληθυσμό της νότιας Γαλλίας και της Καταλονίας και πιστεύεται ότι αυτό έγινε ακόμα το 14ο αιώνα. Το πάνω μέρος στις παραδοσιακές εσπαντρίγιες είναι κατασκευασμένο από καμβά, που είναι ένας τύπος καραβόπανου, και είναι ραμμένο προσεκτικά στη σόλα από σχοινί. Έχουν συχνά κορδόνια που δένονται γύρω από τον αστράγαλο.

Στη συνέχεια, αυτά τα παπούτσια έγιναν δημοφιλή περίπου στα μέσα του περασμένου αιώνα, όταν διάσημοι ηθοποιοί τα φόρεσαν σε ταινίες, οι οποίες προσέλκυσαν δισεκατομμύρια θεατές μπροστά από τις οθόνες. Επίσης, τα περισσότερα από τα σχέδια τους τροποποιήθηκαν, καθώς ο καμβάς αντικαταστάθηκε με δέρμα, ύφασμα ή σουέτ, ενώ τα σχέδια τους ήταν πιο ποικίλα. Και έτσι μέχρι σήμερα…

Με τι είναι δημοφιλείς οι γυναικείες εσπαντρίγιες σήμερα;

Αν και έχουν περάσει εκατοντάδες χρόνια από τη δημιουργία τους, οι γυναικείες εσπαντρίγιες γοητεύουν ακόμα τις καρδιές μας με τη σόλα τους από σχοινί. Είναι άνετη, απαλή και μας επιτρέπει να αντέχουμε να περπατάμε πολλές ώρες χωρίς να μας προκαλεί δυσφορία στα πόδια, κάτι που είναι ένα πρόβλημα που μας προκαλούν όλα τα άλλα σανδάλια και παντόφλες. Η ποικιλία των υλικών που προσφέρονται σήμερα μας επιτρέπει να τις συνδυάσουμε με πολλά ρούχα με τον πιο κατάλληλο τρόπο, και αυτός ο τύπος παπουτσιών καθίσταται ένα υποχρεωτικό στοιχείο για την καλοκαιρινής μας γκαρνταρόμπα. Για παράδειγμα, κάθε καλοκαιρινό φόρεμα από τον κατάλογο του modivo μπορεί να συνδυαστεί τέλεια με οποιοδήποτε σχέδιο εσπαντρίγιες που θα επιλέξετε. Για αυτόν τον λόγο μην χάνετε άλλο χρόνο και κάντε έναν τέλειο συνδυασμό για την φετινή καλοκαιρινή σεζόν και κατακτήστε τις καρδιές όλων γύρω σας.

Οι εσπαντρίγιες είναι ένα επιθυμητό σχέδιο παπουτσιών για κάθε γυναίκα. Τα υλικά από τα οποία είναι κατασκευασμένες είναι ελαφριά, μερικές φορές ακόμη και ελαστικά, και τους επιτρέπουν να παίρνουν εύκολα το σχήμα του ποδιού μας, ανεξάρτητα από το πόσο κουρασμένοι είμαστε στο τέλος της εργάσιμης ημέρας και πόσο πρησμένα είναι τα πόδια μας.

Σήμερα μπορούμε να τις βρούμε σε εκατοντάδες χρώματα, ώστε να τις συνδυάσουμε με φορέματα, φούστες, παντελόνια και ακόμη και με μπλου τζιν. Χάρη στα διαθέσιμα φίλτρα στο ηλεκτρονικό κατάστημα modivo.gr μπορούμε να ανακαλύψουμε το σωστό για εμάς σχέδιο σε τέλειο μέγεθος, ώστε να μην αισθανόμαστε κουρασμένοι ούτε για μια στιγμή στην καθημερινότητά μας. Βιαστείτε και εκμεταλλευτείτε τις υπέροχες τιμές των προσφερόμενων σχεδίων για να εξασφαλίσετε ότι θα έχετε ένα αξέχαστο και ξεκούραστο καλοκαίρι!

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News