Ομορφιά

Μάσκες προσώπου: μήπως κάνεις και εσύ αυτά τα "λάθη";

Τα "μικρά" λάθη που ταλαιπωρούν το δέρμα μας

Από την Make up expert Μαίρη Λαουμτζή

 Οι επιλογές που έχουμε σε μάσκες περιποίησης είναι πλέον δεκάδες. Μάσκες με διαφορετικές ιδιότητες, με στοχευμένη δράση, επώνυμες, οικονομικές, μάσκες express και πάει λέγοντας. Ας δούμε μαζί σήμερα να κυριότερα λάθη που κάνουμε χρησιμοποιώντας τις μάσκες ομορφιάς, με αποτέλεσμα να επιβαρύνουμε τελικά το δέρμα μας, αντί να το περιποιηθούμε. 

Αρχικά ας αναφερθούμε γενικά στα διαφορετικά είδη μασκών:

  • Καθαριστικές χωρίς άργιλο
  • Καθαριστικές με άργιλο
  • Ενυδατικές
  • Θρέψης
  • Αποτοξίνωσης
  • Λάμψης
  • Καταπραϋντικές
  • Αντιγήρανσης
  • Αντιρυτιδικές
  • Συσφικτικές

Ποια είναι όμως τα κυριότερα λάθη που κάνουμε στην προσπάθειά μας να περιποιηθούμε το δέρμα μας;

Υπερβολική χρήση μασκών

Μην το παρακάνεις. Καλό είναι να εφαρμόζεις 1-2 μάσκες ανά βδομάδα. Βέβαια αυτό εξαρτάται από διάφορους παράγοντες, όπως τον τύπο δέρματός σου και τη μάσκα που θα χρησιμοποιήσεις. Η συμβουλή μου ως αισθητικός είναι η εφαρμογή μίας μόνο μάσκας την εβδομάδα που να ανταποκρίνεται στις ανάγκες του δέρματος σου ανάλογα την περίοδο. Αυτό μπορεί να σημαίνει ενυδατική ή καθαριστική μάσκα. Αν χρειάζεσαι και τα δύο, κάνε multimasking και δε θα χάσεις!

Απευθείας εφαρμογή μάσκας

Αρχικά, καθαρίζουμε σχολαστικά το δέρμα μας με το κατάλληλο καθαριστικό και έπειτα, κάνουμε απολέπιση με κάποιο peeling με κόκκους ή ενζυμικό, ώστε να φύγουν τα νεκρά κύτταρα. Χωρίς τη συγκεκριμένη διαδικασία, η μάσκα δεν θα ενεργήσει καθόλου ή μπορεί να έχει σοβαρότερες συνέπειες. Τα βλαβερά μικρόβια και οι μικροοργανισμοί που είναι εγκατεστημένοι στην επιδερμίδα, πιθανώς να εισχωρήσουν προς τα βαθύτερα στρώματα και να καταλήξουν στην εμφάνιση αλλεργιών ή σπυριών, ανεπιθύμητες επιπτώσεις για τις οποίες σίγουρα δεν ευθύνεται η μάσκα.

Εφαρμογή μάσκας με τα χέρια

Ξέρω, είναι πιο εύκολο να την απλώσεις με τα χέρια. Προκειμένου όμως να αποφύγεις τυχόν μολύνσεις, προτίμησε να την εφαρμόσεις με τη χρήση ενός γλωσσοπίεστρου (ξυλάκι μιας χρήσης) ή με ειδικό πινέλο μάσκας που πλένεται επί τόπου.

Υπέρβαση του χρόνου εφαρμογής

Αφήνεις τη μάσκα πάρα πολλή ώρα, περισσότερο από όσο χρειάζεται. Είναι φρόνιμο να διαβάζεις πάντοτε τις οδηγίες χρήσης του προϊόντος. Δεν είναι ανάγκη να ξεφεύγεις σε χρόνο, αφού η κάθε μάσκα λειτουργεί για συγκεκριμένο χρονικό διάστημα. Ο χρόνος εφαρμογής των μασκών κυμαίνεται μεταξύ 10-25 λεπτών και φυσικά εξαρτάται από την εκάστοτε μάσκα.

Απουσία ενυδατικής μετά τη μάσκα

Μέγιστο λάθος! Μην αμελείς να εφαρμόζεις πάντα την ενυδατική σου, η οποία έχει επιλεχθεί με βάση τις ανάγκες του δικού σου τύπου δέρματος. Χωρίς άμεση ενυδτωση προσωπου μετά την αφαίρεση της μάσκας, δεν θα δεις ουσιαστικό αποτέλεσμα, ακόμα και αν η μάσκα που χρησιμοποίησες ήταν η πλέον ενυδατική. Το δέρμα θα αφυδατωθεί ούτως ή άλλως, αν ξεχάσεις την κρέμα σου.

Κακές συνήθειες

Έχεις την τάση να βάζεις τη μάσκα και ταυτόχρονα να μαγειρεύεις; Νομίζεις πως είναι καλύτερα να εφαρμόσεις τη μάσκα και μετά να κάνεις μπάνιο, ώστε αυτή να ξεπλυθεί ευκολότερα; Ήρθε η ώρα να μάθεις πως κάνεις λάθος. Αποφεύγεις υδρατμούς, υγρασία και σκόνες. Αφήνεις τη μάσκα να δράσει και να στεγνώσει σε θερμοκρασία δωματίου, σε όσο καθαρότερη ατμόσφαιρα γίνεται. Εφαρμόζεις τη μάσκα σου μετά το μπάνιο, όταν δηλαδή οι πόροι είναι πλέον ανοιχτοί. Ιδανικά, προτίμησε να ασχοληθείς με την εφαρμογή μασκών τις βραδινές ώρες, πριν πας για ύπνο.

Αυτοσχέδιες μάσκες

Αν είσαι τύπος που πειραματίζεται, θα πρέπει να συγκρατηθείς λίγο όσον αφορά τις αυτοσχέδιες σπιτικές συνταγές για μάσκες. Θα ήταν προτιμότερο να μην δοκιμάζεις αυτοβούλως ένα σωρό υλικά πάνω στο δέρμα σου, γιατί μπορεί να σου προκαλέσουν ερεθισμό και να ζητάς τη γνώμη ενός ειδικού.

 

 Photo by Isabell Winter on Unsplash  

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr ΣΤΟ Google News

Τα δημοφιλέστερα του 24ώρου

Σχόλια