Τα 7 λάθη στην εμφάνιση μας!

Life
Τα 7 λάθη στην εμφάνιση μας!

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Πως να είμαστε περιποιημένες χωρίς υπερβολές και μικρά λάθη που αλλοιώνουν την εικόνα μας

Από την Make up expert Μαίρη Λαουμτζή

Κάθε γυναικά από νεαρή ηλικία και όχι μόνο αρχίζει να μαθαίνει πως μπορεί να αναδείξει τα χαρακτηριστικά της με σωστό μακιγιάζ με σωστό μανικιούρ τη σωστή περιποίηση και άλλα. Όμως πολλές φορές κάνουμε και κάποια λάθη, δείτε παρακάτω κάποια από τα λάθη σας που πρέπει να διορθώσετε !!

  1. Μπερδεμένες βλεφαρίδες: καμία φορά είναι φυσικά μπερδεμένες, άλλες φορές όμως οφείλεται στο έντονο τρίψιμο των ματιών ή στη μη σωστή εφαρμογή του μάσκαρα. Χτενίστε τις βλεφαρίδες με ειδικό χτενάκι ή βουρτσάκι κάθε μέρα, ακόμα και αν δεν φοράτε μάσκαρα, για να πάρουν σωστή και ομοιόμορφη φορά. Ένα tip σε βλεφαρίδες που είναι ίσιες και δεν έχουν καμπυλότητα, παίρνοντας ένα πιστολάκι μαλλιών και χρησιμοποιώντας τον παγωμένο αέρα σε μακρινή απόσταση για 10 δευτερόλεπτα, θα δείτε πως πήραν παροδικά μια μικρή καμπυλότητα και έναν ελαφρύ διαχωρισμό. Τοποθετήστε μασκαρά αμέσως μετά ώστε να παραμείνει για περισσότερο ώρα αυτή η καμπυλότητα. ΠΡΟΣΟΧΗ όχι καθημερινά.
  2. Ξεφλουδισμένο βερνίκι νυχιών: χίλιες φορές να έχετε άβαφα νύχια, περιποιημένα όμως, παρά ξεφλουδισμένο βερνίκι. Αφιερώστε ελάχιστα λεπτά να ξεβάψετε τα νύχια σας και απλώστε αμέσως μια κρέμα ή ένα λάδι νυχιών για να τα φρεσκάρετε. Ένα βερνίκι με glitter έχει περισσότερη διάρκεια και είναι πιο ανθεκτικό. Μπορείτε να το περνάτε στη άκρη των νυχιών σαν French manicure ή σε όλο το ελεύθερο άκρο είναι άλλωστε πάντα στην μόδα λίγο παραπάνω λάμψη!
  3. Ξηρά πετσάκια στα νύχια: αυτό συμβαίνει συνήθως στα πόδια, γύρω από τα νύχια εμφανίζονται ξηρά πετσάκια. Αν δεν έχετε χρόνο ή την οικονομική άνεση να κάνετε συχνά πεντικιούρ, τότε μην αμελείτε να ενυδατώνετε καθημερινά τα πέλματα, τα νύχια και τα πετσάκια. Ένας άλλος τρόπος να φροντίζεις τα πέλματά σου από τυχόν μυκητιάσεις, τοποθέτησε στα δάχτυλα σου λίγο Vicks κρέμα και έπειτα βαλέ την κάλτσα σου, δεν πρόκειται ποτέ να πάθεις τίποτα!
  4. Υπερβολικό glitter: ειδικά το καλοκαίρι το glitter στο σώμα είναι ωραίο αλλά όχι το υπερβολικό. Σε όλο το πρόσωπο όμως είναι περιττό. Απλώστε λίγο glitter, αν σας αρέσει, τοπικά στα σημεία που θέλετε να δώσετε λάμψη. Αποφύγετε προϊόντα που έχουν μέγαλους κόκκους λάμψης για να μην είναι υπερβολικό το αποτέλεσμα!
  5. Έντονα βαμμένα φρύδια: τα καλοσχηματισμένα φρύδια ομορφαίνουν και γλυκαίνουν τα χαρακτηριστικά του προσώπου. Όμως, τα πολύ έντονα βαμμένα φρύδια δημιουργούν ένα αλλόκοτο και αντιαισθητικό αποτέλεσμα. Σε περίπτωση που θα συμβεί αυτό, χτενίστε τα φρύδια σας πολλές φορές με ένα καθαρό βουρτσάκι και θα δείτε πως θα μαλακώσει η ένταση αμέσως!
  6. Επιλογή look ανάλογα με την περίσταση: κάθε περίσταση, event και χώρος έχει το δικό του, ας πούμε… code ομορφιάς. Οπότε να επιλέγετε το σωστό μακιγιάζ, χτένισμα, μανικιούρ και άλλα, για τη δουλειά, για μια βραδινή έξοδο, για ένα κάλεσμα και άλλα. Μια ασφαλής επιλογή είναι να είσαι πάντα chic. Απλά χτενισμένα μαλλιά , απαλό και λιτό μακιγιάζ με ένταση στα χείλη η στα μάτια και ενδυματολογικές επιλογές που να σε κάνουν να νιώθεις άνετα και να αναδεικνύουν το σώμα σου!
  7. Η λάθος περιποίηση: όλα έχουν τη σειρά τους, στην ομορφιά υπάρχουν βήματα που δεν πρέπει να παρακάμπτετε, όπως για παράδειγμα δεν πρέπει να κοιμάστε χωρίς να έχετε κάνει ντεμακιγιάζ ή να κάνετε απολέπιση καθημερινά στο πρόσωπό σας. Ένα σωστό ντουλάπι μια γυναίκας που θέλει να φροντίζει το δέρμα της θα πρέπει να έχει, αντηλιακή κρέμα , κρέμα νύχτας, κρέμα ματιών, ένα serum (ορός προσώπου) τονωτική λοσιόν , ντεμακιγιάζ και μια φορά την εβδομάδα εν αscrub προσώπου και μια μάσκα της επιλογής μας . Μπορεί να σου ακούγονται πολλά, όμως θα βρεις πάρα πολλά προϊόντα πολύ καλά σε ποιότητα και σε μικρό κόστος!

 ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ: UNSPLASH

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News