Λεπτίνη: Αυτή είναι η ορμόνη που ρυθμίζει το βάρος - Ποιες τροφές την αυξάνουν;

Υγεία
Λεπτίνη: Αυτή είναι η ορμόνη που ρυθμίζει το βάρος - Ποιες τροφές την αυξάνουν;

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Ποιες είναι αυτές οι τροφές που αυξάνουν την ορμόνη της λεπτίνης και μας βοηθούν να χάσουμε βάρος

Γνωρίζετε ότι μία πρωτεϊνική ορμόνη που παράγεται στα λιποκύτταρα ενισχύει τον μεταβολισμό σας και ειδοποιεί τον εγκέφαλό σας ότι χορτάσατε; Η ορμόνη που το κάνει αυτό είναι η λεπτίνη.

Τα περισσότερα παχύσαρκα άτομα έχουν αυξημένα επίπεδα λεπτίνης, στοιχείο που υποδεικνύει ότι συνήθως η παχυσαρκία είναι μια κατάσταση αντίστασης στη λεπτίνη. Η υπερβολική λεπτίνη μπορεί να οδηγήσει σε μειωμένη ευαισθησία στη λεπτίνη, η οποία με τη σειρά της οδηγεί σε πείνα και, τελικά, σε αύξηση του βάρους.

Παρόλο που υπάρχουν τροφές που περιέχουν λεπτίνη, η κατανάλωση τέτοιων τροφών δε θα βοηθήσει, καθώς η λεπτίνη δεν απορροφάται από το έντερο.

Οι περισσότερες τροφές που αναφέρονται ως πλούσιες σε λεπτίνη, στην πραγματικότητα, αυξάνουν την ευαισθησία στη λεπτίνη και δεν περιέχουν οι ίδιες τόση λεπτίνη.

Διαβάστε, λοιπόν, ποιες τροφές είναι ικανές να αυξήσουν την ευαισθησία σας στη λεπτίνη και κατ’ επέκταση να σας βοηθήσουν να χάσετε βάρος.

Τροφές με πρωτεΐνη

Η πρωτεΐνη αυξάνει τα επίπεδα λεπτίνης, με αποτέλεσμα να νιώθετε χορτάτη για περισσότερη ώρα.

Τα λιπαρά ψάρια

Τα λιπαρά ψάρια είναι πλούσια σε βιταμίνες και σε ωμέγα 3 λιπαρά και σας βοηθούν να διατηρείτε το βάρος σας υπό έλεγχο.

Τροφές με ψευδάργυρο

Πολλές έρευνες έχουν δείξει ότι οι άνθρωποι με έλλειψη λεπτίνης συνήθως έχουν και έλλειψη ψευδάργυρου, με το φαινόμενο αυτό να συναντάται περισσότερο σε παχύσαρκους ανθρώπους. Ένας καλός τρόπος να αυξήσετε τον ψευδάργυρο που καταναλώνετε, καθώς και την ευαισθησία σας στη λεπτίνη, είναι με το να εντάξετε στη διατροφή σας τροφές, όπως το μοσχάρι, τα καρύδια, τα θαλασσινά και η κολοκύθα.

Τα πράσινα λαχανικά

Τα πράσινα φυλλώδη λαχανικά περιέχουν θρεπτικά συστατικά χωρίς να σας επιβαρύνουν με περιττές θερμίδες. Λαχανικά, όπως το μπρόκολο και το σπανάκι είναι ιδιαίτερα θρεπτικά για τον οργανισμό σας, καθώς είναι πλούσια σε φυτικές ίνες. Οι φυτικές ίνες αυξάνουν τα επίπεδα λεπτίνης και μειώνουν τα επίπεδα της LDL χοληστερόλης.

Πηγή: vita.gr

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News