Τα τρικ που θα σε βοηθήσουν να χάσεις βάρος

Γυναίκα & παιδί
Τα τρικ που θα σε βοηθήσουν να χάσεις βάρος

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Όταν οι υποχρεώσεις ξεκινούν από τα πρώτα λεπτά που θα ανοίξεις τα μάτια σου στη νέα ημέρα και τελειώνουν λίγα λεπτά πριν κοιμηθείς, ίσως το να χάσεις βάρος δεν είναι προτεραιότητα για σένα.

Η στέρηση, η πείνα, τα «μη» και η πολύωρη γυμναστική το μόνο που καταφέρνουν είναι να σε κουράσουν και να σε κάνουν να παρατήσεις το στόχο σου γρήγορα.

Λίγα λεπτά μέσα στη μέρα αρκούν για να σε βάλουν σε πρόγραμμα. Σκέψου με ειλικρίνεια πόσο χρόνο διαθέτεις για σένα μέσα στη μέρα και προσάρμοσε τις καθημερινές σου συνήθειες με κριτήριο το στόχο σου. Οι μικρές, σταδιακές αλλαγές είναι αυτές που οδηγούν στην μεγαλύτερη. Θες το αποτέλεσμα της προσπάθειάς σου να αντέξει στο χρόνο;

Δοκίμασε τα παρακάτω «τρικ» που θα απορροφήσουν λίγα μόνο λεπτά της ημέρας σου

1) Νερό στο ξεκίνημα της ημέρας: Αν δεν πίνεις αρκετή ποσότητα νερού κατά τη διάρκεια της ημέρας, ξέχνα την απώλεια βάρους. Η μέρα τρέχει με ταχύτατους ρυθμούς και η κατανάλωση νερού τις περισσότερες φορές περνά σε δεύτερη μέρα, με αρνητικά αποτελέσματα για τον οργανισμό. Ο ρυθμός του μεταβολισμού επιβραδύνεται, οι καύσεις μειώνονται -σε αντίθεση με την όρεξή σας που αυξάνεται-, η όψη του προσώπου φαίνεται κουρασμένη: το να ξεκινάς την ημέρα σου με καφέ είναι μια λανθασμένη τακτική. Αν θες ο δείκτης της ζυγαριάς να «ξεκολλήσει», βάλε την κατανάλωση νερού σε πρώτη προτεραιότητα.

2) Επιτόπια πηδηματάκια και διατάσεις μόλις ξυπνήσεις: Αυτομάτως θα νιώσεις μεγαλύτερη ευεξία και η μέρα θα ξεκινήσει με περισσότερη ενέργεια ακόμα κι αν δεν έχεις χρόνο να πας γυμναστήριο. Αν ο χρόνος σου είναι ελάχιστος, πρόσθεσε σε αυτόν συνήθειες που θα τον κάνουν πολύτιμο.

3) Δώσε προτεραιότητα στα λαχανικά και περιόρισε τους υδατάνθρακες: Οι φυτικές ίνες θα προκαλέσουν συντομότερα αίσθημα κορεσμού και θα δεις σημαντική μείωση στις θερμίδες που καταναλώνεις. Ο μεταβολισμός θα επιταχυνθεί και η ενέργειά σου θα αυξηθεί.

4) Αφιέρωσε χρόνο στον εαυτό σου, χαλάρωσε: Το στρες είναι ένας από τους βασικούς «ενόχους» για τις αυξομειώσεις στο βάρος σου. Ο χρόνος για απόλυτη χαλάρωση και αυτοσυγκέντρωση μέσα στην ημέρα είναι πολύτιμος και είναι αυτός που θα βοηθήσει δραστικά στην απώλεια βάρους. Ακόμα και 5 λεπτά χαλάρωσης -χωρίς να σκεφτείς ή να κάνεις το ο,τιδήποτε- μπορεί να «προετοιμάσει» το σώμα σου σωστά για την αλλαγή.

5) Ένα υγιεινό απογευματινό σνακ είναι απαραίτητο: Πρωτεΐνες, καλά λιπαρά, φυτικές ίνες: ένα ελαφρύ σνακ το απόγευμα είναι αυτό που χρειάζεσαι για να μην καταναλώσεις ένα βραδινό που θα σε επιβαρύνει. Π.χ. ένα γιαούρτι με φρούτα ή μια μπάρα δημητριακών (χωρίς ζάχαρη), είναι ιδανική επιλογή. Μέσα σε λίγα λεπτά μπορείς να ετοιμάσεις ένα σνακ θρεπτικό. Αν το απογευματινό σνακ σου γίνει συνήθεια, θα δεις ότι σταδιακά θα μειωθεί το αίσθημα πείνας που σε διακατέχει μέσα στη μέρα και σε κάνει να καταναλώνεις τροφές απερίσκεπτα.

Πηγή: bovary.gr

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News