default-image

Ποιος είναι ο «τέλειος» σωματότυπος σύμφωνα με την επιστήμη

Γυναίκα & παιδί
Ποιος είναι ο «τέλειος» σωματότυπος σύμφωνα με την επιστήμη

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Xωρίς αμφιβολία η έλξη έχει να κάνει με την προσωπική προτίμηση, και η έννοια του «τέλειου» σωματότυπου δεν είναι ίσως ρεαλιστική. Σύμφωνα όμως με την επιστήμη υπάρχουν μια σειρά από χαρακτηριστικά που θεωρούνται ιδιαίτερα θετικά.

Δεν είναι τόσο τραβηγμένο όσο ακούγεται: Μια νέα μελέτη επιβεβαιώνει ότι η ανθρώπινη βιολογία παίζει πολύ μεγάλο ρόλο στην έλξη. Ελβετοί επιστήμονες-έχουν βρει ότι έχουμε την τάση να ψάχνουμε κάποια εξελικτικά χαρακτηριστικά στους συντρόφους μας -για παράδειγμα η δυνατότητα να κάνεις παιδιά με βάση το μέγεθος των γοφών σου, σε καθιστά πιο επιθυμητή σε έναν άντρα σε σχέση με άλλες.

Γνωρίζουμε ότι δεν υπάρχει ένα συγκεκριμένο μέγεθος προσέγγισης όταν πρόκειται για τους νόμους της έλξης, στο βασικό εξελικτικό επίπεδο όμως υπάρχουν κάποια χαρακτηριστικά που μετράνε.

Όσον αφορά λοιπόν στο σωματότυπο μπορούμε γρήγορα να αναγνωρίσουμε ένα πιθανό σύντροφο βασιζόμενοι στην ικανότητά τους να κάνουν παιδιά. Οι γυναίκες με αναλογία μέσης-γοφών 7:10 θεωρούνται ελκυστικές ενώ οι άνδρες με αναλογία 9:10 και έντονο σαγόνι είναι ιδανικοί.

Πηγή: marieclaire.gr

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News