default-image

Οι 6 θαυματουργές ιδιότητες του μελιού!

Γυναίκα & παιδί
Οι 6 θαυματουργές ιδιότητες του μελιού!

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Γνωστό για τις θαυματουργές ιδιότητες του, εκτός από την υπέροχη γεύση του. Πρόκειται για το μέλι. Απαραίτητο για την υγεία και την ομορφιά.  

Η συστηματική κατανάλωση μελιού ενεργοποιεί τον μεταβολισμό, αποτοξινώνει τον οργανισμό και συμβάλλει στην αύξηση της μακροζωίας.

Το μέλι είναι γνωστό για τις θρεπτικές και θεραπευτικές του ιδιότητες για περισσότερα από 10.000 χρόνια.

Πιο συγκεκριμένα:

1. Το μέλι ενδείκνυται για εξωτερική χρήση στο πρόσωπο αφού έχει αντιγηραντικές ιδιότητες, ενυδατώνει το δέρμα και μειώνει τις ρυτίδες. Δεν είναι τυχαίο μάλιστα ότι χρησιμοποιείται ως βασικό συστατικό σε πολλά καλλυντικά προσώπου.

2. Οι αντισηπτικές ιδιότητες του μελιού είναι γνωστές εδώ και χρόνια. Το μέλι ήταν μία από τις πιο διαδεδομένες φυσικές θεραπείες για τις μολύνσεις και τα τραύματα κατά τη διάρκεια του Α' Παγκοσμίου Πολέμου. Επίσης, πέρα από τις αντιφλεγμονώδεις και αντιβακτηριδιακές του ιδιότητες, το μέλι μειώνει τη φαγούρα και τον ερεθισμό του δέρματος.

3. Ένα κουταλάκι του γλυκού μέλι και λίγες σταγόνες φρέσκου λεμονιού αραιωμένες σε χλιαρό νερό είναι ιδανικό φάρμακο αντιμετώπισης των κολικών του στομάχου.

4. Το μέλι μαλακώνει και ανακουφίζει επίσης από τα συμπτώματα του ερεθισμένου λαιμού.

5. Το μέλι είναι εξαιρετικό φάρμακο για τα καψίματα του δέρματος. Απλώνοντας λίγο στην πάσχουσα περιοχή αμέσως ανακουφίζει από τον πόνο και το τσούξιμο.

6. Τέλος, σύμφωνα με έρευνες, το μέλι βοηθά και στην αντιμετώπιση των νευρικών διαταραχών συμπεριλαμβανομένης και της αϋπνίας. Πιες ένα ποτήρι χλιαρό νερό με 1 κουταλιά μέλι για να χαλαρώσεις και να κοιμηθείς σαν πουλάκι.

Πηγή: faybook.gr

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News