Ομορφιά

Και το όνομα αυτού... "Βιτσέντζος Κορνάρος"

Υπό τους ήχους της κρητικής λύρας και με τα βήματα του σητειακού χορού, εγκαινιάστηκε ο υπερσύγχρονος νέος αεροσταθμός του δημοτικού αερολιμένα Σητείας, παρουσία του υπουργού Υποδομών, Μεταφορών και Δικτύων Χρ. Σπίρτζη, Κρητικών βουλευτών, του περιφερειάρχη Κρήτης, αυτοδιοικητικών, τοπικών και παραγωγικών φορέων απ' όλη την Κρήτη.

Ένα οραματικό σχέδιο δεκαετιών. Το "Βιτσέντζος Κορνάρος" φιλοδοξεί να παίξει καθοριστικό ρόλο ως πύλη εισόδου στο ξεχασμένο και απομονωμένο λόγω οδικού δικτύου ανατολικότερο άκρο της Κρήτης, δίνοντας ακόμα περισσότερη ώθηση στον τουρισμό και έχοντας ανοίξει πλέον μία νέα ταξιδιωτική σελίδα για το Λασίθι.

Την τελετή αγιασμού του αεροδρομίου της Σητείας τέλεσε ο Σεβασμιότατος Μητροπολίτη Ιεραπύτνης και Σητείας κ.κ. Ευγένιος. Τα εγκαίνια ολοκληρώθηκαν με τη συμβολική φύτευση ελιάς, κόρης της αρχαίας Μινωικής Ελιάς Καβουσίου.

Με το βλέμμα στραμμένο στο μεγάλο για την κυβέρνηση κρας τεστ του διεθνούς αεροδρομίου στο Καστέλι, o Χρ. Σπίρτζης είπε ότι οι διαδικασίες του διαγωνισμού προχωρούν κανονικά και υπάρχει ενδιαφέρον.

Ο Χρ. Σπίρτζης δεσμεύτηκε, μάλιστα, για συνολικές παρεμβάσεις στο ΒΟΑΚ και όχι μικρά και αποσπασματικά έργα.

Πριν την τελετή εγκαινίων σε κλειστή σύσκεψη μεταξύ του υπουργού Υποδομών, Μεταφορών και Δικτύων και τοπικών φορέων, συζητήθηκε το φλέγον ζήτημα των έργων υποδομής που θα υποστηρίξουν το αεροδρόμιο της Σητείας και των οδικών αξόνων της Κρήτης.

Φωτεινή Μαυροματάκη

Σχόλια