Ομορφιά

Η μεταμόσχευση μαλλιών του Ηλία Παλιουδάκη

Η ιστορία του δικού μας λυράρη Κρητικού Ηλία Παλιουδάκη ο οποίος απέκτησε ξανά πυκνά μαλλιά.

Η κρητική διατροφή και η έλλειψη στρες δεν αρκούν για να διατηρηθούν τα μαλλιά πυκνά. Οι 8 στους 10 ανθρώπους που αντιμετωπίζουν την πιο συχνή μορφή τριχόπτωσης (ανδρογενετική αλωπεκία) βλέπουν να χάνουν τα μαλλιά τους σταδιακά εξαιτίας της γενετικής προδιάθεσης. Και τα γονίδια πολλές φορές είναι πιο ισχυρά από τον καλό τρόπο ζωής. Ο Ηλίας Παλιουδάκης, καταξιωμένος λυράρης και τραγουδοποιός το γνωρίζει καλά. Μέσα σε λίγα χρόνια είδε τα πυκνά σγουρά μαλλιά του να αραιώνουν στην κορυφή του κεφαλιού και στο hairline, δηλαδή το λεγόμενο στεφάνι (τη γραμμή που ξεκινά η τριχοφυΐα). Γι' αυτό επισκέφτηκε τον γιατρό του Δρ Αναστάσιο Βεκρή, γνωστό πλαστικό χειρουργό, με εξειδίκευση στη μεταμόσχευση μαλλιών στην κλινική Advanced Hair Clinics με έδρα την Αθήνα.

Ο δρ Βεκρής διέγνωσε ανδρογενετικού τύπου αλωπεκία, μια κατάσταση που προκαλεί αραίωση και εξαιτίας του στρες και του σύγχρονου τρόπου ζωής. Έτσι ο Ηλίας Παλιουδάκης προχώρησε σε μεταμόσχευση μαλλιών με τη μέθοδο FUE. «Η τεχνική αυτή δεν προκαλεί καθόλου πόνο και όλα έγιναν γρήγορα χωρίς σημάδια ή ουλές» δήλωσε ο ίδιος σε συνεντεύξεις του μετά από μήνες. Μία μέρα μετά την επέμβαση ανέφερε: «Είμαι άλλος άνθρωπος, η ψυχολογία μου είναι υπέροχη και επέστρεψα άμεσα στη δουλειά μου».

Δείτε το βίντεο με τον Ηλία Παλιουδάκη:

Η σύγχρονη μέθοδος που κάνει θραύση

Στον Ηλία Παλιουδάκη εμφυτεύτηκαν συνολικά 2515 τρίχες (1051 τριχοθυλάκια) και 9 μήνες μετά το αποτέλεσμα είναι απολύτως φυσικό, ενώ η τελική φύτρωση αναμένεται όταν συμπληρωθεί 1 χρόνος. Πώς γίνεται όμως η μέθοδος FUE που έκανε ο ίδιος και γιατί θεωρείται η πιο σύγχρονη;

Ο δρ Βεκρής απαντά: «Τα δυνατά σημεία της μεθόδου FUE είναι ότι δεν αφήνει ουλές-όπως γίνεται με άλλες τεχνικές τύπου FUT/Strip-δεν προκαλεί πόνο και είναι ελάχιστα τραυματική. Το χαρακτηριστικό της είναι η μεμονωμένη μεταφορά τριχοθυλακίων. Αυτό σημαίνει ότι εξάγουμε ένα προς ένα κάθε τριχοθυλάκιο από τη γερή δότρια περιοχή στο πίσω μέρος του κεφαλιού και το εμφυτεύουμε πάλι ένα προς ένα στη ζώνη που πάσχει. Δεν εξάγουμε λωρίδα δέρματος και έτσι δεν έχουμε σημάδια. Ο χρόνος αποθεραπείας είναι γρήγορος. Μάλιστα, καλλιτέχνες όπως ο Ηλίας επιστρέφουν άμεσα στη δουλειά τους, ειδικά αν η τεχνική γίνει με την μέθοδο unshaven, δηλαδή την ακούρευτη συνεδρία».

Αν και ο Ηλίας Παλιουδάκης δεν είχε εκτεταμένο πρόβλημα, αποφάσισε να βελτιώσει την εικόνα του και σήμερα μιλάει δημοσίως για την επέμβαση που έκανε. Εξάλλου, οι φωτογραφίες μιλούν από μόνες τους.

Σχόλια