Ομορφιά

8 καλλυντικά που δεν πρέπει να βάλεις ποτέ στο πρόσωπό σου

Κάθε προϊόν έχει συγκεκριμένη χρήση και υπάρχει λόγος γι αυτό...

Λακ

Μπορεί να έχετε ακούσει κάπου ότι βοηθάει να σταθεροποιηθεί το μακιγιάζ, αλλά μην το δοκιμάσετε. Περιέχει κόλλες και αλκοόλ που μπορεί να στεγνώσουν το δέρμα, να το αφυδατώσουν και να το κάνουν να δείχνει γερασμένο.

Κρέμα για το σώμα

Θα ήταν τέλειο να χρησιμοποιούσαμε μία για όλα, αλλά στην πράξη οι κρέμες για το σώμα είναι συνήθως πολύ πιο παχιές και περιέχουν αρώματα που θα μπορούσαν να ερεθίσουν την επιδερμίδα στο πρόσωπο. Για το πρόσωπό σας να διαλέγετε κάτι πιο ευγενικό και ήπιο.

Βαφή για τα μαλλιά

Αν βάφετε τα μαλλιά σας σε τακτικά και θέλετε τα φρύδια σας να είναι στο ίδιο χρώμα, χρειάζεται προσοχή. Καλύτερα να χρησιμοποιήσετε μία φυτική βαφή ή μάσκαρα για τα φρύδια, παρά την ίδια που παίρνετε για τα μαλλιά σας. Οι βαφές στο κουτί μπορεί να είναι επικίνδυνες για την ευαίσθητη περιοχή γύρω από τα μάτια.

Αποσμητικό

Μπορεί να προστατεύει τις μασχάλες μας από την εφίδρωση, δεν είναι όμως σωστό να κάνει το ίδιο και για το πρόσωπο. Η επιδερμίδα πρέπει να αναπνέει.

Σαμπουάν

Οι καθαριστικοί παράγοντες που απομακρύνουν τους ρύπους και τη λιπαρότητα από τα μαλλιά, θα μπορούσαν θεωρητκά να χρησιμοποιηθούν και στο πρόσωπο. Πρακτικά όμως είναι τόσο δραστικοί ώστε μετά από λίγο καιρό το πρόσωπό μας θα γινόταν ξηρό και ευαίσθητο.

Σέρουμ μαλλιών

Προφανώς έχει μεγάλη διαφορά από το σέρουμ για το πρόσωπο. Περιέχουν ουσίες πολύ μεγάλου μοριακού βάρους που μπορεί να φράξουν τους πόρους και να προκαλέσουν σπυράκια.

Κρέμες για τα πόδια

Ακόμα κι αν είναι η τελευταία κρέμα στον κόσμο μην το κάνετε. Περιέχουν ειδικές φαρμακευτικές ουσίες για να μαλακώνουν τις φτέρνες και τους κάλλους, που δεν θα σας έκαναν ποτέ καλό στο πρόσωπο.

Βερνίκι για τα νύχια

Μην το κάνετε ούτε τις απόκριες. Τα μόρια ακρυλικού θα ξηράνουν το δέρμα.

Σχόλια