Παιδί

Δράσεις για.. μικρά και μεγάλα παιδιά από το Σύλλογο Αλατσατιανών Ηρακλείου

Δείτε το πρόγραμμα

Αγαπητά μέλη και φίλοι του συλλόγου μας, σας παρουσιάζουμε τις νέες δράσεις του συλλόγου μας για μικρά και μεγάλα παιδιά, με την επιμέλεια της έμπειρης παιδαγωγού κ. Ευαγγελίας Ορφανουδάκη και σας προσκαλούμε να τις πλαισιώσετε.

1η Δράση: "Φιλαναγνωσία"

Δράση βασισμένη σε δημιουργικές αναγνωστικές (και συγγραφικές) δραστηριότητες. Καλούμε τα παιδιά να αγαπήσουν το βιβλίο ερχόμενα σε επαφή με διάφορα κειμενικά είδη (παραμύθι, μυθιστόρημα, ποίημα κ.α.) με τρόπο παιγνιώδη και ψυχαγωγικό. Η γνώση αναδύεται αβίαστα μέσα από την αισθητική απόλαυση της ανάγνωσης, μία ικανότητα-αρωγός στην εξελικτική πορεία των παιδιών τόσο σε μαθητικό όσο και σε προσωπικό επίπεδο. Εφόδιο ζωής η φιλαναγνωσία και το βιβλίο ένας αποδεδειγμένα έμπιστος φίλος!

Με παιχνίδι και χωρίς διδακτισμό γινόμαστε μικροί βιβλιοφάγοι!

Τμήματα: ενιαία, όλων των ηλικιών

Συχνότητα: κάθε Πέμπτη 5:30-6:30μ.μ

Διάρκεια: 1 ώρα

2η Δράση:  "Μικροί Λαογράφοι-Παίζω και μαθαίνω τον λαϊκό πολιτισμό"

Ο πλούτος του λαϊκού πολιτισμού της Ελλάδας είναι μεγάλος, ποικιλόμορφος και βαθιά ποιητικός. Στην δράση ¨μικροί λαογράφοι¨ προσεγγίζουμε τον θησαυρό αυτό διαθεματικά σε πολλά πεδία ανάπτυξης:

  • λαϊκή λογοτεχνία (π.χ θρύλοι, αινίγματα, παραμύθια, ντοπιολαλιές, τραγούδια κ.α)
  • λαϊκή τέχνη (π.χ καλαθοπλεκτική, υφαντική, οργανοποιία κ.α)
  • ήθη και έθιμα
  • μουσική
  • χορός
  • ενδυμασία
  • κουζίνα

Το λαογραφικό μας ταξίδι πορεύεται σε περιοχές της Ελλάδας για να ακολουθήσει - από του χρόνου, ένα ειδικό αφιέρωμα στη Μικρά Ασία!

 Οι "ταξιδιωτικές εντυπώσεις" των μικρών λαογράφων προβάλουν απολαυστικότατες και ωφέλιμες στην δόμηση και  αναγνώριση της ελληνικής ταυτότητας, ενώ ο σεβασμός στις παραδόσεις του κόσμου προκύπτει πηγαία στις συνειδήσεις τους.

Τμήματα: ενιαία, όλων των ηλικιών

Συχνότητα: κάθε Πέμπτη 4:30-5:30μμ

Διάρκεια: 1 ώρα

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr ΣΤΟ Google News

Τα δημοφιλέστερα του 24ώρου

Σχόλια