Παιδί

Εργαστήριο για οικογένειες στο ΙΜΚ: Κίνηση μέσα και έξω από την αγκαλιά

Στο Ιστορικό Μουσείο Κρήτης με τη Δήμητρα Δασκαλάκη

Ένα ενδιαφέρον εργαστήριο θα πραγματοποιηθεί στο Ιστορικό Μουσείο Κρήτης, το Σάββατο 13, 20 και 27 Ιουνίου.

Πρόκειται για το πρόγραμμα «Κίνηση μέσα και έξω από την αγκαλιά, για βρέφη και γονείς», το οποίο αφορά παιδιά ηλικιών από 12 μηνών έως 3,5 ετών.

Ήρθε η ώρα που το παιδί ξεκινά να κάνει τα πρώτα του βήματα, να εξερευνεί και να περιεργάζεται το χώρο και το περιβάλλον γύρω του. Το παιδί και οι γονείς ανακαλύπτουν μαζί ξανά τον κόσμο, στο σημαντικό αυτό στάδιο ανάπτυξης, στο εργαστήριο συναισθημάτων. Στόχος του εργαστηρίου είναι να προσφέρει στα νήπια ερεθίσματα με ιδιαίτερα παιχνίδια κίνησης στα οποία οι γονείς θα έχουν ενεργό ρόλο. Θα δημιουργήσουμε διαδρομές, εικόνες, χρωματικές αντιθέσεις, ρυθμούς και άλλα πολλά. Τα παιδιά θα κινηθούν στο χώρο, μέσα και έξω από την αγκαλιά του γονέα, θα τρέξουν, θα κυλιστούν και θα κάνουν άλματα. Το παιδί μέσω της κίνησης και της σχέσης του με τα αντικείμενα και το περιβάλλον θα αναπτύξει την κινητικότητα και τη φαντασία του και θα εξελίξει την αλληλεπίδρασή του με το γονέα αλλά και τα άλλα παιδιά. Το εργαστήριο θα πραγματοποιηθεί σε τρεις κύκλους με ιδιαίτερη θεματική, πολλή κίνηση και αμέτρητες αγκαλιές.

Ώρες: 11:00΄-12:30΄

Κόστος συμμετοχής: 15 ευρώ

Ποια είναι η Δήμητρα Δασκαλάκη;

Η Δήμητρα Δασκαλάκη είναι χορεύτρια, χορογράφος και δασκάλα χορού. Γεννήθηκε στο Ηράκλειο Κρήτης. Σπούδασε χορό στην Σκωτία, στην ακαδημία The Scottish School of Contemporary Dance, κατακτώντας πτυχίο Bachelor Honours in Dance με Άριστα το 2014 και πτυχίο διδασκαλίας κλασικού χορού από την Royal Academy of Dance το 2016. Κατά τη διάρκεια της εκπαίδευσής της στο Ηνωμένο Βασίλειο συνεργάστηκε με χορογράφους και ομάδες χορού, όπως: Errol White, Ross Cooper, Theo Clinkard, John Henney, Romain Guion, Scottish Dance Theatre, National Dance Company of Wales, Edge Dance Company, Verve Dance Company and Chameleon Dance Company. Στο Ηνωμένο Βασίλειο έχει διδάξει κίνηση και σύγχρονο χορό στην ομάδα χορού Smallpettitklein Dance Company. Στην Ελλάδα διδάσκει μπαλέτο, σύγχρονο και μοντέρνο χορό σε παιδιά διαφορετικών ηλικιών και ενήλικες, καθώς συμμετέχει και σε παραστάσεις χοροθεάτρου, σωματικού θεάτρου και φεστιβάλ.

Περισσότερες πληροφορίες και κρατήσεις θέσεων: 2810-283219, εσωτ. 106 | info@historical-museum.gr

Kαθημερινά 9:00΄-17:00΄

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr ΣΤΟ Google News

Τα δημοφιλέστερα του 24ώρου

Σχόλια