Παιδί

Εκδηλώσεις

Με... πολύχρωμα εργαστήρια καλωσορίζουμε την άνοιξη

Τετάρτη, 24 Απριλίου 2019, 11:00 πμ, Ιστορικό Μουσείο Κρήτης

Στο Ιστορικό Μουσείο Κρήτης τα παιδιά θα ζωγραφίσουν και θα φτιάξουν λαμπάδες - Δηλώστε τώρα συμμετοχή

Με δύο… πολύχρωμα εικαστικά εργαστήρια για τους μικρούς μας φίλους θα γιορτάσει το Ιστορικό Μουσείο Κρήτης την άνοιξη και το Πάσχα που βρίσκεται προ των πυλών.

Αντλώντας έμπνευση από τα έργα του Αλέξη Ακριθάκη που εκτίθενται στην αίθουσα περιοδικών εκθέσεων του Μουσείου και ανήκουν στη Συλλογή Σύγχρονης Τέχνης του Ζαχαρία Γ. Πορταλάκη, τα παιδιά θα μυηθούν στην τεχνική του κολάζ και θα δημιουργήσουν τις δικές τους λαμπάδες.

Το ανοιξιάτικο εργαστήριο θα πραγματοποιηθεί το Σάββατο 20 Απριλίου στις 11:00 το πρωί.

Με αφορμή τον πίνακα «Τσίρκο», του Αλέξη Ακριθάκη, τα παιδιά θα αποχαιρετήσουν τις βροχές του χειμώνα και θα καλωσορίσουν την άνοιξη, μέσα από ένα εικαστικό εργαστήριο στο οποίο θα χρησιμοποιηθεί η τεχνική του κολάζ. Τα παιδιά θα πειραματιστούν, όπως και ο καλλιτέχνης, με την τεχνική αυτή και θα ανασυνθέσουν το έργο με τον προσωπικό, ξεχωριστό τους τρόπο.

Απευθύνεται σε παιδιά νηπιαγωγείου, μαζί με τους κηδεμόνες τους.

Τη Μεγάλη Τετάρτη και ώρα 11 το πρωί τα χρώματα του Αλέξη Ακριθάκη θα εμπνεύσουν και πάλι μικρούς και μεγάλους για να στολίσουν τις ξεχωριστές τους λαμπάδες.

Όλοι μαζί θα ανακαλύψουν πολλά και διαφορετικά μοτίβα στα έργα του ζωγράφου, από πεταλούδες και πουλιά, μέχρι σαλιγκάρια, σύννεφα και κορώνες μαγικές, έπειτα θα τα χρωματίσουν στο πρότυπο του καλλιτέχνη και με αυτά θα στολίσουν τις λαμπάδες μας.

Το εργαστήριο απευθύνεται σε παιδιά Γ’, Δ’, Ε’ και ΣΤ’ δημοτικού.

- Η δήλωση συμμετοχής για τα εργαστήρια είναι απαραίτητη.

- Το κόστος είναι 5 ευρώ ανά παιδί. Τα υλικά προσφέρονται.

Περισσότερες πληροφορίες: 2810-283219, Εσωτ. 106 (Δευτέρα-Παρασκευή, 13:00’ - 17:00’).

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr ΣΤΟ Google News

Τα δημοφιλέστερα του 24ώρου

Σχόλια