Παιδί

«Μπαμπά μην τρέχεις»: Χειροκρότησε το βραβευμένο έργο των Κρητικών μαθητών ο Παυλόπουλος

Πρόκειται για το τραγούδι των μαθητών του του 3ου Δημοτικού Σχολείου Κισάμου για τα τροχαία

Στο Προεδρικό Μέγαρο βρέθηκαν οι μαθητές της 6ης τάξης του 3ου Δημοτικού Σχολείου Κισάμου.

Οι μαθητές, με τους δασκάλους τους κκ. Γ. Χαχλάκη και Ε. Κουμή, συναντήθηκαν με τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας, κ. Προκόπη Παυλόπουλο.

Ο κ. Παυλόπουλος συνεχάρη του μαθητές για το τραγούδι και videoclip τους αναφορικά με τα τροχαία ατυχήματα και δυστυχήματα, ενώ εκείνοι του αφιέρωσαν το βραβευμένο έργο τους.

Σημειώνεται ότι το έργο τους έλαβε την 1η θέση στην κατηγορία «Μαθητές Δημοτικού», στον 4ο Διεθνή Διαγωνισμού Πολυμέσων του Πανελλήνιου Συλλόγου Αρωγής και Αλληλεγγύης Οικογενειών Θυμάτων Τροχαίων Δυστυχημάτων «Ο Άγιος Χριστόφορος».

Αναλυτικά η ανακοίνωση:

«Τη Δευτέρα 14 Ιανουαρίου 2019 ο Πρόεδρος της Ελληνικής Δημοκρατίας κ. Προκόπης Παυλόπουλος δέχτηκε την έκτη τάξη του 3ου Δημοτικού Σχολείου Κισσάμου στο Προεδρικό  Μέγαρο για να τους συγχαρεί και να του αφιερώσουν το βραβευμένο έργο τους στο Διεθνή Διαγωνισμό για την οδική ασφάλεια “Μας ακούτε;”.

Το video clip έλαβε το 1ο βραβείο και εντυπωσίασε το πανελλήνιο, προβλημάτισε κάθε σκεπτόμενο άνθρωπο και σε λίγα λεπτά το βίντεο έγινε με τη σύγχρονη ορολογία viral. Στην αποστολή συμμετείχαν ο Δήμαρχος Κισσάμου κ. Θεόδωρος Σταθάκης, ο Πρόεδρος του Πανελληνίου Συλλόγου Αρωγής & Αλληλεγγύης Οικογενειών Θυμάτων Τροχαίων Δυστυχημάτων “Ο Άγιος Χριστοφόρος” κ. Σταύρος Πολέντας, Μέλη του Συλλόγου και γονείς των μαθητών.

Ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας, αφού καλωσόρισε όλους τους προσκεκλημένους του, άκουσε με μεγάλη προσοχή το πραγματικό αριστούργημα, video, των παιδιών και τους κάλεσε να συμμετάσχουν στον ετήσιο διεθνή διαγωνισμό, που διοργανώνει ο Πανελλήνιος Σύλλογος των τροχαίων, για να αποκτήσουν ενεργό ρόλο στη διαμόρφωση της ορθής οδικής συμπεριφοράς. Ο κ. Παυλόπουλος έδωσε την υπόσχεση στους μαθητές ότι με την πρώτη επίσκεψή του στην Κρήτη θα τους επισκεφτεί στο σχολείο τους στην Κίσσαμο και θα καθίσει μαζί τους στα θρανία τους να συζητήσουν. Ακολούθησε μικρή δεξίωση όλων.

Ο κ. Πολέντας είχε μια σύντομη συζήτηση με τον κ. Παυλόπουλο σχετικά με τα σοβαρά προβλήματα και τις δυσκολίες, που αντιμετωπίζουν οι οικογένειες των θυμάτων τροχαίων και κατέθεσε προφορικά προτάσεις για την οδική ασφάλεια. Ο Πρόεδρος της Ελληνικής Δημοκρατίας γνωρίζοντας πάρα πολύ καλά τα προβλήματα των οικογενειών τάχθηκε για μια ακόμα φορά υπέρ της δικαίωσης του αγώνα και τη βελτίωση όπου απαιτείται και αλλαγή στο νομικό και όχι μόνο πλαίσιο, ενώ μας διαβεβαίωσε ότι θα στηρίξει θεσμικά το δίκαιο αγώνα μας για τη δικαίωση των τροχαίων θυμάτων – αναπηριών και των οικογενειών τους.

Η ευαισθησία του Προέδρου της Δημοκρατίας για την αντιμετώπιση της σύγχρονης μάστιγας των τροχαίων είναι γνωστή, δίνοντας έμφαση στο βάρος, που πρέπει να ρίξει η πολιτεία ως προς την πρόληψη. Ενδεικτικά αναφέρουμε ότι ο κ. Παυλόπουλος σαν Υπουργός Εσωτερικών, Δημόσιας Διοίκησης & Αποκέντρωσης ενέκρινε τη διάθεση ποσού για την κατασκευή του μοναδικού στον κόσμο Πάρκου Τροχαίων Δυστυχημάτων « Χρήστος Πολέντας» στη Νερατζιά Βουκολιών Χανίων.

Στον κ. Μάρκο Μουζάκη Δ/ντη του Γραφείου Τύπου της Προεδρίας της Δημοκρατίας παραδώσαμε και αφιερώσαμε για τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας το Ημερολόγιο – Καλαντάρι 2019 του Προοδευτικού Συλλόγου Νικηθιανού Λασιθίου. Ένα πολύτιμο συλλεκτικό πόνημα του κ. Μιχάλη Χουρδάκη – Νίσπιτα.

Θερμά τους ευχαριστούμε όλους για την στήριξή τους στον αγώνα μας για την οδική ασφάλεια. Κλείνουμε με μια μαντινάδα από τον Παγκρήτιο Διαγωνισμό Μαντινάδας για τα Τροχαία που πήρε τον 3ο έπαινο του κ. Μιχάλη Κουκουμπεδάκη από τη Μεσσαρά Ηρακλείου:

“Πρόφτανε, άλλο μη χυθεί,

αίμα στους δρόμους, Θε μου,

μη μοιάζουνε οι γι’ ασφαλτοι,

με τόπους του πολέμου.»

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr ΣΤΟ Google News

Τα δημοφιλέστερα του 24ώρου

Σχόλια