Παιδί

Θεατρική Παράσταση

Τελικά υπάρχει Άγιος Βασίλης; Ποιος είναι; Πού μένει; Τι φοράει;

Παρασκευή, 14 Δεκεμβρίου 2018, 6:00 μμ, Θεατρικός Σταθμός Ηρακλείου

Η… «Ροδαυγή» απαντά, στη μουσικοθεατρική παράσταση «Γράμματα στον Άγιο Βασίλη»!

Τη δική της οπτική στην ύπαρξη του Αγίου Βασίλη δίνει το μη κερδοσκοπικό σωματείο «Η Ροδαυγή»!

Θα μπορούσε να φοράει κίτρινο κοστούμι, γκρι παπούτσια και κόκκινη γραβάτα. Ή να είναι γυναίκα και να είναι ντυμένη σπορτίβ... Θα μπορούσε να είναι και το αγαπημένο μας σκυλάκι!

Όποιος κι ό,τι αν είναι, σημασία δεν έχει πως φαίνεται, αλλά η ουσία αυτού!

Άλλωστε σημασία δεν έχει να είσαι άγιος, αλλά να πιστεύεις!

Σας περιμένουμε με χαρά να γιορτάσουμε όλοι μαζί το αληθινό νόημα των Χριστουγέννων!

Αυτή την Παρασκευή, στις 6 το απόγευμα, στο Θεατρικό Σταθμό Ηρακλείου, η «Ροδαυγή» υποδέχεται την πιο όμορφη κι ατμοσφαιρική περίοδο του χρόνου, με τη μουσικοθεατρική παράσταση «Γράμματα στον Άγιο Βασίλη», με την είσοδο να είναι ελεύθερη.

Αναλυτικά το πρόγραμμα:

  • 5:00 μ.μ. - 10:00 μ.μ.

Στο φουαγιέ θα πραγματοποιηθεί παζάρι με χριστουγεννιάτικες δημιουργίες των παιδιών και των εθελοντών εκπαιδευτών μας.

  • 6:00 μ.μ.

Παράσταση «Γράμματα στον Άγιο Βασίλη»

Συντελεστές

Μουσική Επιμέλεια: Τζούλη Ναούμ

Θεατρική Επιμέλεια: Μαρίνα Καβρουλάκη

Digital Επιμέλεια: Μαρία Γ. Μωραΐτη

Κατασκευές: Αριστέα Ντερρ, Μαρία Αντωνακάκη, Γεωργία Καλαθάκη, Άννα - Μαρία Πόστμα, Ελένη Λαμπάκη, Ιωάννα Καζανάκη, Τόνια Κριτζά.

Ποια είναι η «Ροδαυγή»;

Πρόκειται για ένα μη κερδοσκοπικό σωματείο (Ν.Π.Ι.Δ.). Αποτελείται από γονείς, συγγενείς και φίλους Ατόμων με Νοητική Υστέρηση. Ο σύλλογος μας είναι πιστοποιημένος από το Εθνικό Κέντρο Κοινωνικής Αλληλεγγύης και εγγεγραμμένος στο Μητρώο Φορέων Παροχής Κοινωνικής Φροντίδας της  Περιφερειακής ενότητας Ηρακλείου, στο Εθνικό Μητρώο Φορέων Ιδιωτικού Τομέα Μη Κερδοσκοπικού Χαρακτήρα και στο Ειδικό Μητρώο Εθελοντικών Μη Κυβερνητικών Οργανώσεων.

Η «Ροδαυγή» στηρίζει πρόγραμμα δημιουργικής απασχόλησης κι εκπαίδευσης για άτομα από 15-50 ετών με νοητική υστέρηση ή με αυτιστική διαταραχή και νοητική υστέρηση ή με διαταραχές ψυχικής υγείας και νοητική υστέρηση.

Τι κάνουν;

Όπως αναγράφεται και στο σχετικό Δελτίο Τύπου, μέσα από τη συμμετοχή των ΑμεΝΥ στην εκπαίδευση και στην κατάρτιση επιδιώκουμε:

  1. να ενισχυθεί η αυτονομία, η κοινωνική ενσωμάτωση και η η ενεργοποίησή τους ως πολίτες,
  2. να αναδειχτούν οι ικανότητές τους και ιδιαίτερα η ενεργή κοινωνική συμμετοχή και προσφορά,
  3. να βελτιωθεί η απασχολησιμότητά τους σε ένα «προστατευμένο» εργασιακό περιβάλλον.

Ακόμα, παρέχουμε συμβουλευτική και ψυχοκοινωνική στήριξη στα Άτομα με ΝΥ και στις οικογένειές τους, για να διαχειριστούν τις ποικίλες  δυσκολίες που αντιμετωπίζουν.

Παράλληλα, προσπαθούμε να ενημερώσουμε και να ευαισθητοποιήσουμε την τοπική κοινωνία για τις ικανότητες και τις ανάγκες των Ατόμων με Νοητική Υστέρηση.

Προσωπικό - Εθελοντές

Το προσωπικό της “ροδαυγής” στελεχώνεται από επιστήμονες ψυχικής υγείας, κοινωνικών και ανθρωπιστικών επιστημών και εθελοντές εκπαιδευτές μέλη του Ελληνικού Ερυθρού Σταυρού και του Σώματος Ελληνικού Οδηγισμού.

Μόνο χάρη στην παροχή της εθελοντικής τους εργασίας και της ανιδιοτέλειάς τους καταφέρνουμε να παρέχουμε υπηρεσίες σε όσες οικογένειες Ατόμων με Nοητική Yστέρηση αναζητούν υποστήριξη στο σύλλογό μας. Την προσπάθεια μας υποστηρίζει ο Δήμος Ηρακλείου και η Περιφέρεια Κρήτης.

Δραστηριότητες

Το πρόγραμμα είναι δομημένο και περιλαμβάνει υποστηριζόμενα εργαστήρια, κατασκευές, γραμματισμό, αλφαβητισμό, γυμναστική, θεατρικό παιχνίδι, ζωγραφική, μουσικοκινητική αγωγή, χορωδία και λογοθεραπεία.

Τα βασικά υποστηριζόμενα εργαστήρια είναι τέσσερα:

  1. πηλού-μικρογλυπτικής,
  2. επιτοίχιων κι επιτραπέζιων κατασκευών,
  3. ραπτικής,
  4. τεχνολογίας τροφίμων-μαγειρικής-ζαχαροπλαστικής.

Λειτουργία

Τα εργαστήρια δημιουργικής απασχόλησης και καλλιτεχνικής έκφρασης υλοποιούνται σε οργανωμένο χώρο στην έδρα του συλλόγου, καθημερινά από Δευτέρα έως Παρασκευή από τις 9:00- 14:00 και το παρακολουθούν σε σταθερή βάση περίπου 25 ενήλικες (εγγεγραμμένοι 38) με Νοητική αναπηρία και προβλήματα ψυχικής Υγείας.

Καθ’ όλη τη διάρκεια της απασχόλησης παρίσταται κι εποπτεύει τη λειτουργία του προγράμματος μέλος του Δ.Σ. του συλλόγου κι ειδικά καταρτισμένο επιστημονικό προσωπικό.

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr ΣΤΟ Google News

Τα δημοφιλέστερα του 24ώρου

Σχόλια