Παιδί

Τα αρωματικά φυτά μαζί με τα... σαπούνια έκαναν «θραύση» στη Ροδιά

Το Μουσείο Φυσικής Ιστορίας Κρήτης συμμετείχε στη δράση του συλλόγου που πήρε μία θέση στο βιβλίο Guinness

Ο Σύλλογος Κοινωνικής Αλληλεγγύης Ροδιάς «Ανασεμιά» έβαλε ένα μεγάλο στόχο και τελικά τα κατάφερε να εξασφαλίσει μία θέση στο βιβλίο Guinness, με την αλυσίδα χειροποίητων σαπουνιών που άγγιξε τα 1200 μέτρα.

Το Μουσείο Φυσικής Ιστορίας Κρήτης βρισκόταν εκεί την Κυριακή 2 Σεπτεμβρίου και συμμετείχε με τον τρόπο του στην επιτυχημένη αυτή δράση.

Έξι κρητικά αρωματικά φυτά αφηγήθηκαν την ιστορία τους και τις γνωστές και άγνωστες ιδιότητές τους στους μικρούς και μεγάλους φίλους του Μουσείου που πήραν μέρος στις δραστηριότητές του. Τα Στερεοσκόπια του Μουσείου έδωσαν την ευκαιρία στο κοινό να παρατηρήσει από πολύ κοντά τα χαρακτηριστικά και τη μορφολογία των αρωματικών φυτών.

Οι συνεργάτες του Μουσείου, Παναγιώτης Γεωργαντής και Όλγα Μπερδιάκη καθοδήγησαν τους μικρούς φίλους του Μουσείου σε παιχνίδια αναγνώρισης των αρωματικών φυτών με οδηγό την όσφρηση και την αφή!

Η διευθύντρια της Έκθεσης, Λένα Μπορμπουδάκη, ευχαρίστησε θερμά για την πρόσκληση όλα τα μέλη του Συλλόγου «Ανασεμιά» και τους ανθρώπους της τοπικής κοινωνίας για τη φιλοξενία, σημειώνοντας ότι «Το Μουσείο Φυσικής Ιστορίας Κρήτης-Πανεπιστήμιο Κρήτης δηλώνει παρόν σε κάθε προσπάθεια διαμόρφωσης περιβαλλοντικής συνείδησης και ανάδειξης πολιτισμού».

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr ΣΤΟ Google News

Τα δημοφιλέστερα του 24ώρου

Σχόλια