Παιδί

Εκπαίδευση

Διασκεδάστε μαθαίνοντας στο Μουσείο Φυσικής Ιστορίας

Παρασκευή, 31 Αυγούστου 2018, 9:00 πμ, Μουσείο Φυσικής Ιστορίας, Ηράκλειο

Παιδιά και έφηβοι διασκεδάζουν και μαθαίνουν στο Μουσείο Φυσικής Ιστορίας.

Συνεχίζονται τα καλοκαιρινά εβδομαδιαία προγράμματα για παιδιά και εφήβους στο Μουσείο Φυσικής Ιστορίας Κρήτης.

Πιο συγκεκριμένα για την Α' έως και τη Γ' τάξη Δημοτικού το πρόγραμμα “Φένεκ: η επιβίωση της μικρής αλεπούς στην έρημο” θα ολοκληρωθεί από 27 έως 31 Αυγούστου. Αναλυτικότερα:

* “Φένεκ: η επιβίωση της μικρής αλεπούς στην έρημο”: «Η Φένεκ είναι μια εκπληκτική αλεπού! Ζει στη Σαχάρα, τη μεγαλύτερη ζεστή έρημο στον κόσμο, όπου η θερμοκρασία τη μέρα φτάνει στους 45 βαθμούς Κελσίου, ενώ τη νύχτα πέφτει πολλές φορές στους μείον 10 βαθμούς! Γνωρίζει, επίσης, τον Άδακα, τη μεγάλη αντιλόπη που μπορεί να μείνει πολύ καιρό χωρίς νερό, ερπετά που κρύβονται στην άμμο και βγαίνουν μόνο τη νύχτα για να κυνηγήσουν, και φυτά που έχουν κάνει τα φύλλα τους αγκάθια! Μήπως υπάρχουν και στην Κρήτη περιοχές που μοιάζουν με ερήμους; Αν είστε περίεργοι και θέλετε να γνωρίσετε από κοντά τη Φένεκ και να εξερευνήσετε τον τόσο ιδιαίτερο κόσμο της ερήμου, ελάτε στο Μουσείο αυτό το καλοκαίρι!», αναφέρουν οι διοργανωτές για το συγκεκριμένο πρόγραμμα.

* “Βιοποικιλότητα-Η τεράστια ποικιλία των οργανισμών πάνω στη Γη!”: Το εν λόγω πρόγραμμα θα λάβει χώρα στο ΜΦΙΚ επίσης από 27 έως 31 Αυγούστου. Όπως αναφέρουν οι διοργανωτές, «ξέρετε ότι μέχρι σήμερα οι επιστήμονες έχουν περιγράψει περίπου 2 εκατομμύρια διαφορετικούς οργανισμούς; Εκτιμούν, επίσης, ότι ο αριθμός τους στη φύση μπορεί να φτάνει μέχρι και το 1 τρισεκατομμύριο είδη!!! Δεν είναι φοβερό; Ελάτε λοιπόν να ανακαλύψουμε τη μεγάλη ποικιλία των οργανισμών, να παρατηρήσουμε τις διαφορετικές μορφές τους και να εντυπωσιαστούμε από την ομορφιά και τα ιδιαίτερα χαρακτηριστικά τους. Να δούμε πόσο διαφορετικοί είναι, να γνωρίσουμε τα μέρη που ζουν και να διαπιστώσουμε την αξία του κάθε οργανισμού αλλά και τα προβλήματα που αντιμετωπίζουν. Μόνο στο Μουσείο, αυτό το καλοκαίρι!».

Σύμφωνα με τους υπεύθυνους του Μουσείου, όλα τα εβδομαδιαία καλοκαιρινά προγράμματα για παιδιά ακολουθούν την παιδαγωγική μεθοδολογία της ανακαλυπτικής μάθησης (Inquire Based Learning). Μέσα από την παρατήρηση, την εξερεύνηση, το παιχνίδι, τις κατασκευές, τη διάδραση, τα ψηφιακά μέσα και την έρευνα στο διαδίκτυο, τα παιδιά συλλέγουν πληροφορίες και ανακαλύπτουν μόνα τους τη γνώση.

Το κάθε εβδομαδιαίο πρόγραμμα υλοποιείται από Δευτέρα έως και Παρασκευή από τις 9 το πρωί έως τις 3 μετά το μεσημέρι (με δυνατότητα προσέλευσης από τις 8:30 για δημιουργική απασχόληση) με την καθοδήγηση των μουσειοπαιδαγωγών του ΜΦΙΚ και σε συνεργασία με τους ειδικούς επιστήμονές του. Τα υλικά των κατασκευών, ο φάκελος με τα φυλλάδια δραστηριοτήτων, τα αναμνηστικά μπλουζάκια και η αναμνηστική φωτογραφία της ομάδας προσφέρονται από το ΜΦΙΚ χωρίς επιπλέον χρέωση. Την τελευταία ημέρα της κάθε εβδομάδας πραγματοποιείται παρουσίαση των δραστηριοτήτων των παιδιών στους γονείς και στους φίλους τους και ξενάγηση στον εκθεσιακό χώρο του ΜΦΙΚ.

Λόγω των ολιγομελών ομάδων των παιδιών που παίρνουν μέρος στα προγράμματα, οι υπεύθυνοι του ΜΦΙΚ παρακαλούν τους ενδιαφερόμενους γονείς «να δηλώσουν έγκαιρα συμμετοχή. Στις κρατήσεις θα τηρηθεί σειρά προτεραιότητας».

Η τιμή συμμετοχής είναι 90 ευρώ ανά παιδί, ενώ για τα μέλη του Συλλόγου Φίλων του ΜΦΙΚ είναι 80 ευρώ ανά παιδί.

Ωστόσο υπάρχει έκπτωση 5 ευρώ στο παιδί σε περίπτωση συμμετοχής του σε περισσότερα από ένα καλοκαιρινά προγράμματα, ή σε περίπτωση περισσότερων του ενός παιδιού ανά οικογένεια στα καλοκαιρινά προγράμματα.

Τέλος το Μουσείο εφιστά με ανακοίνωσή του την προσοχή των γονιών καθώς «απαιτείται προπληρωμή του προγράμματος μία εβδομάδα πριν από την έναρξή του», ενώ «σε περίπτωση ακύρωσης σε διάστημα λιγότερο των 4 ημερών θα παρακρατείται το 1/3 της συνολικής χρέωσης.

Για πληροφορίες και δηλώσεις συμμετοχής μπορείτε να επικοινωνείτε με την υποδοχή του ΜΦΙΚ στο τηλέφωνο 2810/393.630 από Δευτέρα έως Παρασκευή από 9 το πρωί έως 3 μετά το μεσημέρι.

Σχόλια