Παιδί

Χορός

Τα παιδιά σας το καλοκαίρι παίζουν & μαθαίνουν με Capoeira!

Δευτέρα, 2 Ιουλίου 2018, 8:30 πμ, σχολή capoeira Cordao de Ouro Crete, Ανωγείων 68, Θέρισος

Τα τελευταία χρόνια όλο και περισσότερο ακούμε γι’ αυτή την ιδιαίτερη πολεμική τέχνη, την capoeira, που ολοένα και κερδίζει… φανατικό κοινό.

Η βραζιλιάνικη πολιτιστική έκφραση η οποία στη βάση της θεωρείται πολεμική τέχνη, ταυτόχρονα όμως η προπόνηση γίνεται με γνώμονα τη συνεργασία, την ομαδικότητα και την αλληλοβοήθεια.

Η Capoeira είναι μια άσκηση συντονισμού, συνείδησης του χώρου και ανάπτυξης του ρυθμού. Η προπόνηση δυναμώνει ολόκληρο το σώμα, αναπτύσσει τα αντανακλαστικά, την αντοχή, την ευλυγισία και την ισορροπία. Ταυτόχρονα, αναπτύσσεται η μη λεκτική επικοινωνία, η δημιουργικότητα αλλά και η αυτοπεποίθηση του παιδιού.

Στο «παιχνίδι» της Capoeira δεν υπάρχει επαφή και δεν υπάρχει «αντίπαλος», αλλά «συμπαίκτης». Δεν υπάρχει το «εγώ», αλλά το «εμείς».

Γι’ αυτό λοιπόν, το φετινό καλοκαίρι θα είναι ξεχωριστό και μοναδικό για τα παιδιά σας. Ένα καλοκαίρι που θα το θυμούνται και θα ζητούν ξανά και ξανά να κάνουν capoeira.

Θα λειτουργήσουν φέτος ολιγομελή τμήματα τα οποία θα χωριστούν σε δύο περιόδους:

Α’ περίοδος (για παιδιά Β’ έως ΣΤ’ Δημοτικού): 18 -29 Ιουνίου

Προσέλευση: 8:30 – 9:00, αναχώρηση: 14:30 – 15:00

Β’ περίοδος (για παιδιά προνηπίου έως Α’ Δημοτικού): 2 – 13 Ιουλίου

Προσέλευση: 8:30 – 9:00, αναχώρηση: 12:30 – 13:00

Θα γίνεται έκπτωση 10% στα μέλη της ίδια οικογένειας

Η μουσική της Capoeira    

Η μουσική είναι αναπόσπαστο κομμάτι της Capoeira. Τα παιδιά μαθαίνουν να τραγουδούν στην πορτογαλική γλώσσα και να παίζουν τα παραδοσιακά μουσικά όργανα (berimbau, pandeiro, atabaque, agogô, reco-reco), τα οποία δίνουν και το ρυθμό, μαζί με τα παλαμάκια, στο «παιχνίδι» της Capoeira.

Θεατρικό παιχνίδι από την Παιδαγωγική Θεάτρου Κρήτης

Το Θεατρικό Παιχνίδι εντάσσεται στο γενικότερο πλαίσιο της Αισθητικής Αγωγής μαζί με την Εικαστική και Μουσική Αγωγή. Είναι ένα δυναμικό μέσο ελεύθερης έκφρασης και επικοινωνίας με το οποίο το παιδί προσεγγίζει τη θεατρική πράξη μέσα από το παιχνίδι. Στηρίζεται στη δυναμική της ομάδας και στην ψυχολογία της αλληλεπίδρασης. Είναι ένας τρόπος για τα παιδιά να παίξουν και να χαρούν, να επικοινωνήσουν και να εκφραστούν ελεύθερα, να διαλέξουν τους ρόλους τους και να αυτοσχεδιάσουν. Έτσι λειτουργούν με τη φαντασία τους, εκφράζονται με το λόγο και με το σώμα τους, αποβάλουν επιθετικότητα και άγχος και αποκτούν κοινωνικότητα. Μαθαίνουν να αγαπούν τον εαυτό τους και τους άλλους.

Παιχνίδια προσωπικής και ψυχοκοινωνικής ανάπτυξης

Σκοπός των παιχνιδιών είναι η ενίσχυση της ψυχοκοινωνικής ανάπτυξης των παιδιών μέσω ομαδικών δράσεων. Μέσα από βιωματικές ασκήσεις, παιχνίδια, βίντεο, ζωγραφική και συζητήσεις, τα παιδιά ενθαρρύνονται να επικοινωνούν με τους συνομήλικούς τους, να συνεργάζονται στην ομάδα, να λαμβάνουν πρωτοβουλίες, να εκφράζουν τα συναισθήματά τους, να αναπτύσσουν κριτική σκέψη και να εκτιμούν τον εαυτό τους για τη διαφορετικότητα του.

Maculele

Ένας αφρο-βραζιλιάνικος πολεμικός χορός/παιχνίδι στον οποίο χρησιμοποιούνται ξύλινα sticks. Τα sticks αυτά κρατούν με το χτύπημά τους το ρυθμό αλλά επίσης χρησιμοποιούνται σαν σημείο επαφής μεταξύ των δύο παικτών. Το Maculelê αναπτύσσει την αίσθηση του ρυθμού και του συντονισμού και εκτός από το σώμα «γυμνάζει» τα αντανακλαστικά.

Samba de Roda

Η samba της capoeira. 2 άτομα χορεύουν στο κέντρο του κύκλου τα οποία διαρκώς εναλλάσσονται με νέα άτομα από τον κύκλο. Αυξάνει την αυτοπεποίθηση, τονώνει τη θεατρικότητα και τη δημιουργικότητα στην κίνηση. Για αγόρια και κορίτσια.

Επιτραπέζια παιχνίδια

Μια ιδιαίτερη συλλογή επιτραπέζιων παιχνιδιών περιμένει τους μικρούς μας φίλους στο τέλος της ημέρας και πριν την επιστροφή τους στο σπίτι. Τα παιδιά θα έχουν την ευκαιρία να σκεφτούν, να συνεργαστούν, να αναπτύξουν στρατηγική αλλά και να χαλαρώσουν.

Τα μαθήματα Capoeira για τα παιδιά σας θα γίνονται στη σχολή capoeira Cordao de Ouro Crete, Ανωγείων 68, Θέρισος.

Μη χάσετε την ευκαιρία να ζήσουν τα παιδιά σας αυτή τη μοναδική εμπειρία!

 

 

Σχόλια