Παιδί

Μικροί εξερευνητές μαθαίνουν για τα παράξενα πουλιά της Κρήτης

Μικρά παιδιά με διάθεση για νέες εξερευνήσεις, γνώσεις και πολλές απορίες μπορούν να γνωρίσουν έναν επιστήμονα και να συζητήσουν μαζί του για τα παράξενα πουλιά της Ελλάδας και της Κρήτης.

Το Σάββατο 19 Μαΐου 2018 στο Μουσείο Φυσικής Ιστορίας Κρήτης του Πανεπιστημίου Κρήτης παίζουμε, εξερευνούμε και φτιάχνουμε κατασκευές.

 

«Τα παράξενα πουλιά της Ελλάδας και της Κρήτης»

Πόσο μεγάλο ψάρι μπορεί να φάει η Αλκυόνη;

Χρειάζεται οδοντίατρο ο Σταυρομύτης;

Πρέπει να πάει σε μανικιουρίστα η Λιβαδοκελάδα;

 Ξέρετε σε τί μοιάζουν το Φοινικόπτερο με τη Φάλαινα;

Ποιος είναι ο μεγαλύτερος γλωσσάς στον ορνιθόκοσμο;

 

Το πρόγραμμα της εκδήλωσης περιλαμβάνει:

11:00-12:00: Παρουσίαση-Συζήτηση με θέμα «Τα παράξενα πουλιά της Ελλάδας και της Κρήτης» με το Μιχάλη Δρετάκη, M.Sc.Βιολόγο-Ορνιθολόγο του ΜΦΙΚ.

12:00-14:00: «Στο Εργαστήριο του Επιστήμονα»: Έχετε δει από πολύ κοντά Σταχτάρα, Μπεκάτσα, Στραβολαίμη, Κατσουλιέρη, Πυροβασιλίσκο, Βραχοτσοπανάκο ή το Μικροτσικνιά και την κάτασπρη Τυτώ; Ο Ορνιθολόγος θα μας τα συστήσει ένα - ένα, θα μας δείξει τα ξεχωριστά χαρακτηριστικά τους και θα μας διηγηθεί όλες τις περίεργες και ιδιαίτερες συνήθειές τους.

12:00-14:00: «Όπως εγώ έτσι κι εσύ, γίνε αλλιώτικο πουλί, σε μια παρέα ξεχωριστή»: Μικροί και μεγάλοι, ελάτε να «πετάξουμε» σαν πουλιά μέσα στο Μουσείο και να βρούμε κι άλλα παράξενα πουλιά με ιδιαιτέρα χαρακτηριστικά και συνήθειες. Δηλώσεις συμμετοχής την ημέρα της εκδήλωσης στο χώρο της υποδοχής του Μουσείου (για οικογένειες με παιδιά από 4 μέχρι και 12 ετών).

12:00-14:00: Στον Ερευνότοπο κατασκευάζουμε τα δικά μας ξεχωριστά παράξενα πουλιά με ζωγραφική και κολάζ (για όλες τις ηλικίες).

Θα θέλαμε να υπενθυμίσουμε στους γονείς ή κηδεμόνες ότι πρέπει να έχουν την ευθύνη των παιδιών τους καθ’ όλη τη διάρκεια της εκδήλωσης.

Γενική είσοδος 5 ευρώ

Δωρεάν είσοδος για:

- Μέλη του Συλλόγου «Φίλοι του Μουσείου Φυσικής Ιστορίας Κρήτης»

- Παιδιά κάτω των 4 ετών και ΑμεΑ

Σχόλια