Παιδί

«Τάξε μου να σου κάμω» - Παιδιά ζωγραφίζουν και μαθαίνουν στο Μουσείο

«Τάξε μου να σου κάμω (τα τάματα στην αρχαιότητα)» και «Ζωγραφίζοντας το παρελθόν» τιτλοφορείται η δράση για παιδιά στο Αρχαιολογικό Μουσείο Ρεθύμνου.

Η δράση πραγματοποιείται στο πλαίσιο της Διεθνούς Ημέρας Μουσείων του έτους 2018, με θέμα «Μουσεία και (δια)δίκτυα. Νέες προσεγγίσεις, νέο κοινό».

Η πρώτη δράση απευθύνεται σε παιδιά της Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης και θα είναι θεματική. Τα παιδιά θα προσεγγίσουν κάποιες διαχρονικές ανάγκες των ανθρώπων και θα δούμε πώς αυτές εκφράζονται μέσω της τέχνης.

Την ημέρα της εκδήλωσης θα παρουσιαστούν στα παιδιά τα επιλεγμένα αντικείμενα και θα γίνει μία σύντομη, εισηγητική παρουσίαση. Στη συνέχεια  τα παιδιά, θα σχεδιάσουν εκθέματα της επιλογής τους. Τα έργα τους θα  εκτεθούν στο αίθριο του Μουσείου και θα αναρτηθούν στην ηλεκτρονική σελίδα του Μουσείου, μαζί με το σχετικό πληροφοριακό υλικό. 

Η δράση θα υλοποιηθεί την Παρασκευή 18 Μαΐου, κατά τις ώρες 9-11 το πρωί, ενώ υπάρχει η δυνατότητα, το απόγευμα, κατά τις ώρες 17:00-18:00, τα παιδιά με τη συνοδεία των γονέων τους να περιηγηθούν στον χώρο του Μουσείου και να σχεδιάσουν εκθέματα της επιλογής τους, στο πλαίσιο της Ευρωπαϊκής Νύχτας Μουσείων.

Η δεύτερη δράση απευθύνεται σε μαθητές και μαθήτριες του Γυμνασίου. Τα αντικείμενα που έχουν βρεθεί στα Ιερά Κορυφής του Βρύσινα και των Ατσιπάδων θα αποτελέσουν τον πυρήνα της δράσης αυτής. Την ημέρα της εκδήλωσης, θα παρουσιαστούν  τα επιλεγμένα αντικείμενα και θα γίνει μία σύντομη, εισηγητική παρουσίαση. Θα ακολουθήσει εικαστική προσέγγιση των εκθεμάτων  και τα έργα των συμμετεχόντων θα εκτεθούν στο  αίθριο του Μουσείου και θα αναρτηθούν στην ηλεκτρονική σελίδα του Μουσείου, μαζί με το σχετικό πληροφοριακό υλικό.

Η δράση θα υλοποιηθεί την Παρασκευή 18 Μαΐου, κατά τις ώρες 11:30-13:30 το πρωί ενώ υπάρχει η δυνατότητα, το απόγευμα, κατά τις ώρες 17:00 - 18:00, τα παιδιά να περιηγηθούν στον χώρο του Μουσείου και να σχεδιάσουν εκθέματα της επιλογής τους, στο πλαίσιο της Ευρωπαϊκής Νύχτας Μουσείων.

Σχόλια