Παιδί

Μικρά παιδιά εθισμένα στο internet

Προβληματίζουν τα στοιχεία του ΙΤΕ για τον εθισμό στο διαδίκτυο

Μία στις τρεις κλήσεις αφορούσε ζητήματα υπερβολικής ενασχόλησης παιδιών με το διαδίκτυο, ενώ στη δεύτερη θέση βρίσκονται περιστατικά που σχετίζονται με διαδικτυακό εκφοβισμό.

Σε μείζον κοινωνικό ζήτημα τείνουν να εξελιχθούν οι κίνδυνοι που σχετίζονται με τη χρήση του διαδικτύου από τα παιδιά, σύμφωνα με τα σοκαριστικά στοιχεία της γραμμής Βοήθειας του Ελληνικού Κέντρου Ασφαλούς Διαδικτύου του ΙΤΕ.

Το φαινόμενο της παθολογικής εξάρτησης των παιδιών από το ίντερνετ φαίνεται ότι λαμβάνει ανησυχητικές διαστάσεις, καθώς τα παιδιά αφιερώνουν όλο και περισσότερο από το χρόνο τους μπροστά στις οθόνες των ηλεκτρονικών συσκευών.

Είναι χαρακτηριστικό ότι μια στις τρεις κλήσεις που δέχτηκε το 2017 η γραμμή Βοήθειας του Ελληνικού Κέντρου Ασφαλούς Διαδικτύου αφορούσε περιστατικά υπερβολικής ενασχόλησης παιδιών με το διαδίκτυο ή με διαδικτυακά παιχνίδια γεγονός που έρχεται να υπογραμμίσει για άλλη μια φορά την ανάγκη ευαισθητοποίησης και αφύπνισης ανήλικων και ενήλικων χρηστών.

Από τις 1.640 κλήσεις που δέχτηκε η γραμμή κατά τη διάρκεια του προηγούμενου έτους, το 33% αφορούσε σε θέματα εξάρτησης, το 20% σε περιστατικά διαδικτυακού εκφοβισμού ενώ στην τρίτη θέση, με ποσοστό 13%, αναδείχθηκε η  κατηγορία που αφορά στα προβλήματα που σχετίζονται με παραβίαση της ιδιωτικότητας στο διαδίκτυο.

Σχόλια