Παιδί

Εν κυήσει: Μαθαίνουμε τα πάντα για το φυσικό τοκετό

Ομιλία - ενημέρωση για τον ενδιαφέρον ζήτημα του φυσικού τοκετού πρόκειται να πραγματοποιηθεί το Σάββατο 29 Οκτωβρίου στις 17:30 στο χώρο του «Εν κυήσει» (Δρακοντοπούλου 2 & Χαριλάου Τρικούπη, στο Ηράκλειο).

Ομιλία - ενημέρωση για τον ενδιαφέρον ζήτημα του φυσικού τοκετού πρόκειται να πραγματοποιηθεί το Σάββατο 29 Οκτωβρίου στις 17:30 στο χώρο του «Εν κυήσει» (Δρακοντοπούλου 2 & Χαριλάου Τρικούπη, στο Ηράκλειο).

Η καταρτισμένη προγεννητική ενημέρωση και η ελευθερία επιλογής στον τοκετό είναι αναπόσπαστο δικαίωμα της κάθε γυναίκας, αλλά και των μπαμπάδων.  

Θα μιλήσει η πλέον καταρτισμένη και με εικοσαετή εμπειρία, μαία, ?Ελευθερία Δημοπούλου, πρόεδρος της "Ευτοκίας"?, Σωματείου για την Προαγωγή του Φυσικού Τοκετού.

Κατά τη διάρκεια της εκδήλωσης οι παρόντες θα έχουν τη μοναδική ευκαιρία να ακούσουν αναλυτικά στοιχεία, γεγονότα και εμπειρίες σχετικά με το φυσικό τοκετό στην Ελλάδα και να ενημερωθούν και για τον τοκετό στο σπίτι. Αλλά και να συζητήσουν, να θέσουν απορίες και προβληματισμούς σε μια ιδιαίτερα ενημερωμένη ομάδα μαιών.

Λίγα λόγια για την "Εν Κυήσει" ΚΟΙΝ.ΣΕΠ

Μια ομάδα μαιών που μοιραζόταν το κοινό ενδιαφέρον και την αγάπη της για το φυσικό τοκετό αποφάσισε να ξεκινήσει στο Ηράκλειο Κρήτης την πρώτη οργανωμένη δράση πάνω στο φυσικό τοκετό και την προετοιμασία γονεϊκότητας.

Το "Εν Κυήσει" ξεκίνησε επίσημα το 2015 με μαθήματα και προετοιμασία γυναικών -και των συντρόφων τους- για μια όμορφη εμπειρία εγκυμοσύνης και τοκετού μακριά από το φόβο, με εφόδιο τη γνώση και την ενημέρωση.

Οι συναντήσεις πραγματοποιούνται στο χώρο τους στο Ηράκλειο. Ταυτόχρονα, υποστηρίζουν γυναίκες που επιθυμούν, στην αρχή ή κατά τη διάρκεια του τοκετού, αλλά και σε περίπτωση τοκετού στο σπίτι.

Περισσότερες πληροφορίες στο 6934166245 (Ελπίδα) και στο facebook: Εν κυήσει?.?

Λίγα λόγια για την ομιλήτρια

Η Ελευθερία Δημοπούλου είναι μαία και σύμβουλος μητρικού θηλασμού. Ασχολείται με το φυσικό τοκετό από το 1980 ως καθηγήτρια, ανεξάρτητη μαία αλλά και ιδρυτικό μέλος και πρόεδρος της "Ευτοκίας", του Σωματείου για την Προαγωγή του Φυσικού Τοκετού.

Επίσης, υπήρξε ένα από ιδρυτικά μέλη του πρώτου Κέντρου Φυσικού Τοκετού στην Ελλάδα το οποίο λειτουργεί στην Αθήνα, από το 2006.

Στόχος και όραμά της είναι να μειωθούν στην Ελλάδα, οι καισαρικές τομές που δεν χρειάζονται και να ενδυναμωθούν οι γυναίκες, μπαίνοντας στο μονοπάτι του φυσικού τοκετού. Έχει πραγματοποιήσει πάνω από 800 τοκετούς στο σπίτι.  

Περισσότερες πληροφορίες στο eutokia.gr??.

Σχόλια