Παιδί

Λύση για νέους γονείς: στρώμα που "νανουρίζει" τα μωρά

Μια γυναίκα από τη Φινλανδία προχώρησε σε μια εντυπωσιακή εφεύρεση, η οποία αποτελεί ιδανική λύση για τους νέους γονείς, καθώς κατασκεύασε ένα στρώμα που νανουρίζει τα μωρά και τα βοηθά να κοιμηθούν.

Η εφευρέτρια, Hanna Sissala, είναι μια νεαρή επιχειρηματίας από το Ελσίνκι, η οποία σκέφτηκε το «κινούμενο» στρώμα ως λύση για την αϋπνία της νεογέννητης κόρης της. Όπως υποστήριξε η ίδια: «Δεν κοιμόμασταν καλά, το μωρό μας έκλαιγε για πολλές ώρες κάθε βράδυ. Τη νανουρίζαμε στην κούνια ή στην αγκαλιά μας, αλλά τίποτα δεν φαινόταν να βοηθά, οπότε αποφάσισα να εφεύρω μια λύση».

Το στρώμα, το οποίο ονομάζεται «Family baby matress» έχει σχεδιαστεί ώστε να «αναπνέει», δηλαδή επιτρέπει στον αέρα να περνάει, ώστε να είναι πιο ασφαλές από τα απλά στρώματα και να μειώνει τον κίνδυνο ασφυξίας. Με την ενεργοποίηση του, το «θαυματουργό» στρώμα αρχίζει να κινείται πάνω - κάτω σε αργή κίνηση, νανουρίζοντας το μωρό.

Μάλιστα, η εφεύρεση έχει αναγνωριστεί παγκοσμίως ως κορυφαία για τον σχεδιασμό της και είναι υποψήφια για την έκθεση «Kind+Jugend» στη Γερμανία, τον επόμενο μήνα.

Η κυκλοφορία του στρώματος ξεκίνησε πριν μόλις δυο εβδομάδες, και η Sissala δηλώνει συγκλονισμένη από την ανταπόκριση που έχει λάβει. Όπως τόνισε η ίδια: «Με έχουν προσεγγίσει από εταιρείες από την Αφρική ως την Λατινική Αμερική, επειδή οικογένειες από όλο τον κόσμο αντιμετωπίζουν το ίδιο πρόβλημα». Μάλιστα, η εφευρέτρια του στρώματος αποκάλυψε πως το χρησιμοποίησε η ίδια μετά την πρόσφατη γέννηση του γιου της και πως: «Πριν το στρώμα, κοιμόταν για δέκα λεπτά και ξυπνούσε κουρασμένος. Από όταν πήραμε το στρώμα, όμως, κοιμάται για 45 λεπτά και ξυπνά χαμογελαστός».

Η εφεύρεση του νέου στρώματος αποδεικνύει για ακόμα μια φορά για ποιο λόγο η Φινλανδία βρίσκεται στην κορυφή των χωρών με την υψηλότερη φροντίδα και μέριμνα για τις οικογένειες με νεογέννητα μωρά.

Διάσημο είναι, άλλωστε, το κουτί το οποίο αποστέλλεται σε κάθε οικογένεια μετά τη γέννηση του μωρού τους, στο οποίο εμπεριέχονται όλα τα απαραίτητα εφόδια για τις πρώτες ανάγκες του παιδιού.

Πηγή: protothema.gr

Σχόλια