Παιδί

"Η πριγκίπισσα και ο βάτραχος" στο Ηράκλειο

Μετά τις παραστάσεις σε Ρέθυμνο και Χανιά, "Η πριγκίπισσα και ο βάτραχος", το αριστουργηματικό παραμύθι των Αδελφών Γκριμ, έρχεται στο νομό Ηρακλείου για τρεις παραστάσεις.

Η αρχή θα γίνει σήμερα Τετάρτη στο Πολιτιστικό Κέντρο Χερσονήσου στις 5:30 και στις 7:30 το απόγευμα. Εισιτήρια προπωλούνται στο βιβλιοπωλείο "Αρχέτυπο". Θα ακολουθήσουν παραστάσεις στο κινηματοθέατρο "Αστόρια", το Σάββατο 14 Νοεμβρίου, στις 5:30 και στις 7:30 το απόγευμα και την Κυριακή 15 Νοεμβρίου, στις 12 το μεσημέρι και στις 6 το απόγευμα. Προπωλούνται εισιτήρια στο ταμείο του κινηματοθεάτρου. Τιμή εισιτηρίου: Προπώληση 8 ευρώ και ταμείο 10 ευρώ. Ισχύουν εισιτήρια ΟΓΑ.

Ο αγαπημένος των παιδιών Χάρης Ρώμας σκηνοθέτησε, διασκεύασε το παραμύθι και έγραψε τους στίχους των τραγουδιών, ο πολυτάλαντος Γιάννης Ζουγανέλης "έντυσε" μουσικά την παράσταση, ενώ ο κορυφαίος χορογράφος Φώτης Μεταξόπουλος καθοδήγησε χορευτικά το θίασο. Τα κοστούμια σχεδίασε η Σήλια Δεμίρη. Τα σκηνικά της παράστασης είναι της εταιρείας ART, ενώ την παράσταση φωτίζει ο Γιώργος Βαζαίος.

Το έργο βασίζεται σε μια γοητευτική ιστορία που έχουν γράψει οι Αδερφοί Γκριμ, γνωστοί για τις μεγάλες τους επιτυχίες στη συγγραφή παραμυθιών. Το πασίγνωστο διαχρονικό παραμύθι για τον πρίγκιπα που έγινε βάτραχος είναι εμπλουτισμένο με στοιχεία από την ελληνική μυθολογία. Μας ξαναφέρνει στα χρόνια της αθωότητας και μας θυμίζει έννοιες όπως η δύναμη της φιλίας, η σημασία της εσωτερικής ομορφιάς και της αγάπης! Πρόκειται για μια παράσταση με μουσική, χορό, τραγούδι, γέλιο και θέαμα, που σκοπό έχει την ευαισθητοποίηση των παιδιών σε διαχρονικές αξίες.

Παίζουν οι ηθοποιοί: Στέλλα Μπονάτσου, Μύριαμ Χρονοπούλου, Μανώλης Κονταξάκης, Γιάννης Πισκιντζής και Βασίλης Μαμωνάς.

Σχόλια