Παιδί

Ο "Οδυσσεβάχ" στην παιδική σκηνή του "Νυν και Αεί"

Με τη θεατρική παράσταση "Οδυσσεβάχ" της Ξένιας Καλογεροπούλου, σε σκηνοθεσία Πάνου Ιωαννίδη, το "Νυν και Αεί" εγκαινιάζει την παιδική του σκηνή, προσπαθώντας να συμβάλει στα πολιτιστικά δρώμενα του Ηρακλείου. Πρόκειται για μία παράσταση που απευθύνεται σε όλες τις ηλικίες.

Η είσοδος είναι 10 ευρώ (για σχολεία 6 ευρώ με μεταφορά), ενώ η παράσταση θα πραγματοποιείται κάθε Κυριακή στις 18:00.

Η υπόθεση του έργου: Ένας παραμυθάς διηγείται μια ιστορία, αλλά... μπερδεύει το ένα παραμύθι με το άλλο και τα κάνει... θάλασσα. Τελικά αποφασίζει να φτιάξει μια δική του ιστορία, αναμιγνύοντας στοιχεία από την "Οδύσσεια", τις "Χίλιες και μία νύχτες" και πολλά άλλα παραμύθια. Έτσι φτιάχνει την ιστορία του "Οδυσ-σεβάχ", που ψάχνει το βρει το κυκλολωτογοργοκιρκιλάριζο, για να φτάσει στην πατρίδα του την Ιθα-γδάτη. Ολόκληρη η σκηνή μετατρέπεται σε καράβι, το οποίο παρασύρει στο ταξίδι του μικρούς και μεγάλους. Ένα ταξίδι γεμάτο περιπέτειες, αγωνία, χαρά, νοσταλγία και πολύ-πολύ τραγούδι.

Σκηνοθεσία: Έχοντας την ανάγκη να προσδώσουμε μια ακόμα πιο σύγχρονη ματιά στο έργο, αποφασίσαμε να θίξουμε μέσα από τον "Oδυσσεβάχ" προβλήματα της καθημερινότητας όπως την ανακύκλωση , τη βία, τον ρατσισμό, κ.ά. Τα σκηνικά και τα κοστούμια είναι δημιουργημένα όλα με ανακυκλώσιμα υλικά. Παρατηρείται έντονο πολυπολιτισμικό ενδιαφέρον, αφού ο "Οδυσσεβάχ" και η παρέα του κάνουν στάση σε πολλές χώρες του κόσμου, διευρύνοντας έτσι τους ορίζοντες των μικρών μας φίλων. Επίσης, τα παιδιά γίνονται σύντροφοι του Oδυσσεβάχ φορώντας στολές και συμμετέχοντας στη δράση του έργου, μαθαίνοντας μουσική, χειροτεχνία και χορό. Με αυτό τον τρόπο η παράσταση γίνεται ερέθισμα ώστε να ανακαλύψουν δεξιότητες και εσωτερικές αναζητήσεις.

Παίζουν οι: Βαγγέλης Μαυροειδής, Αναστάσιος Λυδάκης, Δέσποινα Τοτονίδου, Κέλλη Καλουτά, Ίαν Αβιτζιγιάννης, Λευκοθέα Γεργεριτάκη, Παναγιώτης Ιωαννίδης και Μαρία Βουρλιωτάκη.

• Διάρκεια παράστασης: 75 ΄

• Τιμή για τα σχολεία: 6 ευρώ (μαζί με τα λεωφορεία)

• Δωρεάν είσοδος για τους εκπαιδευτικούς

Το "Νυν και Αεί" είναι ένας χώρος που λειτουργεί ήδη αρκετό καιρό ως μουσική σκηνή, στην οποία εμφανίζονται Κρητικοί αλλά και πολλοί έντεχνοι καλλιτέχνες.

Τηλέφωνο επικοινωνίας: 2810288689.

Σχόλια