Παιδί

Ανάληψη: Περιοχή εγκαταλελειμμένη...

Οι αστοχίες στην περιοχή της Αναλήψεως, στο κέντρο του Ηρακλείου, προκαλούν την αγανάκτηση των πολιτών, οι οποίοι καταγγέλλουν ότι στο σημείο έχουν συμβεί πολλές φορές ατυχήματα.

Η δημοτική Αρχή βρέθηκε στο σημείο και συζήτησε με τους πολίτες, με τον αρμόδιο αντιδήμαρχο Τεχνικών Έργων Χάρη Μαμουλάκη να τονίζει ότι γίνονται προσπάθειες ώστε να διορθωθούν τα κακώς κείμενα.

Και η Μεγάλου Αλεξάνδρου όμως προκαλεί αγανάκτηση, αφού από τον Αύγουστο τα έργα έχουν σταματήσει, λόγω καθυστέρησης εκταμίευσης των χρημάτων, με τους κατοίκους να περπατούν πάνω σε χώματα και χαλίκια για να μπουν στα σπίτια τους.

Οι αστοχίες, οι κακοτεχνίες, τα ατυχήματα, τα μπάζα μπροστά από τα σπίτια, το απροσπέλαστο έδαφος από άτομα με αναπηρίες ή μεγάλα σε ηλικία προκαλούν το θυμό και την αγανάκτηση των κατοίκων. Ένας δρόμος που δυσκολεύει ακόμα και εκείνους που δεν αντιμετωπίζουν κινητικά προβλήματα.

Μία σκάλα, που πλέον δεν... υπάρχει και έχει κόψει την πρόσβαση της συνοικίας στο κέντρο. Έχει κόψει και την πρόσβαση ενός σπιτιού, ευτυχώς ακατοίκητου, στον έξω… κόσμο.

Μάλιστα, και από πλευρά μελέτης, το υλικό επιστρώσεως κρίνεται ακατάλληλο, όπως σημειώνει και ο αρμόδιος αντιδήμαρχος, ο οποίος τονίζει ότι γίνονται προσπάθειες ώστε το υλικό να αλλαχθεί.

Το έργο προϋπολογισμού 1.000.000 ευρώ χρηματοδοτείται από το ΕΣΠΑ και συγκεκριμένα από το ειδικό πρόγραμμα της Τοπικής Αυτοδιοίκησης. Μήλον της Έριδος και η Μεγάλου Αλεξάνδρου στο τμήμα από την οδό Ιερολοχιτών μέχρι τη λεωφόρο Ιωνίας. Τα έργα στο συγκεκριμένο δρόμο σταμάτησαν από τον Αύγουστο. Ο λόγος; Τα χρήματα καθυστερούν, με τους κατοίκους να πρέπει να περάσουν πάνω από χώματα και χαλίκια για να μπουν στα σπίτια τους.

Σχόλια