Παιδί

Έμαθαν για την "Αποστολή της Ονειρένειας"

Τη Δευτέρα 22 Μαΐου τα παιδιά του 33ου  Νηπιαγωγείου συνοδευόμενα από τη δασκάλα τους κα Καλογερή Βαγγελιώ και την Πέμπτη 23 Μαΐου τα παιδιά του 9ου  Δημοτικού Σχολείου Χανίων συνοδευόμενα από τη δασκάλα κα Καφετζοπούλου Αναστασία.... επισκέφτηκαν την Παιδική-Εφηβική Βιβλιοθήκη Δημοτικού Κήπου και παρακολούθησαν τη δουλειά της Ονειρένιας και της Αχτιδένιας!

Αποστολή της Ονειρένειας ήταν να φέρνει στον ύπνο των παιδιών μόνο γλυκά και όμορφα όνειρα και της Αχτιδένιας να χτενίζει τα μαλλιά του …Ήλιου για να ξεμπερδευτούν και να απλωθούν οι αχτίδες του στην πλάση!

Πως τα καταφέρνουν; Τους βοηθά η Γνωστική η μεγαλύτερη και σοφότερη νεράιδα που όλες συμβουλεύονται !

Στη συνέχεια  οι μικροί φίλοι με πολύ κέφι και ενθουσιασμό έφτιαξαν το δικό τους βυθό με πολύχρωμες γοργόνες, ψάρια και άλλα θαλάσσια όντα και ζωγράφισαν δικά τους όμορφα όνειρα μαζί με την Ονειρένια και την Αχτιδένια!

Α, όλα και όλα! Κάθε νεράιδα  έχει τη δική της δουλειά! Ανάμεσα τους η Ονειρένια , η Συννεφένια , η Αχτιδένια και η Μελένια. Ποιά ακριβώς είναι η δουλειά της καθεμιάς και τα παράξενα που έγιναν στη νεραϊδένια ζωή τους περιγράφεται στό παραμύθι της Λότη Πέτροβιτς-Ανδρουτσοπούλου "Κάθε νεράιδα και δουλειά."

Σχόλια