Πεντανόστιμες γεμιστές μελιτζάνες στο φούρνο με λαχανικά!

Γαστρονομία
Πεντανόστιμες γεμιστές μελιτζάνες στο φούρνο με λαχανικά!

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Το απόλυτο καλοκαιρινό πιάτο

Φτιάξτε αυτές τις γεμιστές μελιτζάνες στο φούρνο με λαχανικά, είναι μία εύκολη και πολύ νόστιμη συνταγή.

Είναι το ιδανικό φαγητό για όλη την οικογένεια. Πρόκειται για μία γευστική πρόταση της Ομάδας Live Kitchen και του Πάνου Παπαδάκη.

Τα υλικά που θα χρειαστείτε:

  • 4 μελιτζάνες
  • Νερό
  • Αλάτι
  • έξτρα παρθένο ελαιόλαδο

Για την γέμιση

  • 2 μέτρια κρεμμύδια
  • 1 πράσινη πιπεριά
  • 1 κόκκινη πιπερι
  • 4-5 σκελίδες σκόρδου
  • 2 μέτριες ντομάτες
  • 2 πρέζες ζάχαρη
  • 50 γρ bio έξτρα παρθένο ελαιόλαδο
  • Μαϊντανός
  • 240 γρ τόνος σε ελαιόλαδο
  • 2 πρέζες αλάτι
  • πιπέρι

Για την σάλτσα

  • 1 κτσ πελτέ ντομάτας
  • έξτρα παρθένο ελαιόλαδο
  • 250 γρ νερό
  • Αλάτι
  • πιπέρι

Θα χρειαστείτε:

  • Ταψί 25χ30 εκ.

Καθαρίζουμε αλατίζουμε ,βάζουμε σε νερό τις μελιτζάνες και τις αφήνουμε στην άκρη για 10-15 λεπτά.

Ψιλοκόβουμε τα κρεμμύδια και τα σοτάρουμε σε ένα τηγάνι σε χαμηλή φωτιά μαζί με το βιολογικό ελαιόλαδο.

Κόβουμε σε μικρά κομμάτια τις πιπεριές, τις σκελίδες σκόρδου και τα προσθέτουμε μέσα στο τηγάνι.

Ξεφλουδίζουμε τις ντομάτες τις κόβουμε σε μικρά κομμάτια και τις ρίχνουμε μέσα στο τηγάνι.

Ανακατεύουμε πολύ καλά κλείνουμε το καπάκι και τα αφήνουμε να μαγειρευτούν σε χαμηλή φωτιά για 10-12 λεπτά.

Ρίχνουμε ελαιόλαδο και αλάτι στις μελιτζάνες, τις βάζουμε σε ένα πυρέξ 25χ30 εκ. και τις ψήνουμε για 40-50 λεπτά στους 180 c.

Ψιλοκόβουμε τον μαϊντανό και τον προσθέτουμε μέσα στο τηγάνι.

Σε ένα μπολάκι βάζουμε τον τόνο σε ελαιόλαδο και τον ρίχνουμε και κείνον μέσα στα υπόλοιπα υλικά.

Αλατοπιπερώνουμε και αποσύρουμε την γέμιση από την φωτιά ρίχνοντάς την σε ένα μπολάκι.

Με ένα μαχαιράκι χαράζουμε στην μέση τις μελιτζάνες και τις γεμίζουμε πολύ καλά.

Ότι γέμιση περισσέψει την βάζουμε μέσα στο ταψί.

Σε ένα τηγάνι ρίχνουμε τον πελτέ ντομάτας, το ελαιόλαδο , το νερό, αλάτι και πιπέρι.

Μόλις βράσει αποσύρουμε από την φωτιά και ρίχνουμε την σάλτσα μέσα στο ταψί.

Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στον αέρα για 20-25 λεπτά στους 180 c.

 

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News