Πεντανόστιμοι κολοκυθοκεφτέδες φούρνου με δροσερή σως γιαουρτιού (vid)

Γαστρονομία
Πεντανόστιμοι κολοκυθοκεφτέδες φούρνου με δροσερή σως γιαουρτιού (vid)

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Πεντανόστιμοι κολοκυθοκεφτέδες φούρνου που θα τους φτιάχνετε συνέχεια!

Φτιάξτε αυτούς τους φανταστικούς κολοκυθοκεφτέδες φούρνο με δροσερή σως γιαουρτιού που μας προτείνει η ομάδα Live Kitchen και ο Πάνος Παπαδάκης. 

Είναι πεντανόστιμη και πανεύκολη σε παρασκευή!

Τα υλικά που θα χρειαστείτε:

  • 4 κολοκυθάκια
  • 2 πρέζες αλάτι(για να βγουν τα υγρά τους)
  • 1 μέτριο κρεμμύδι
  • 2 σκελίδες σκόρδου
  • 2 μέτρια αυγά
  • Μαϊντανός
  • 5-6 φύλλα δυόσμου
  • Ελαιόλαδο
  • 150 γρ τυρί γραβιέρα
  • 100 γρ νιφάδες βρώμης
  • 1/2 κτγ αλάτι
  • 2 κτγ αλεύρι γ.ο.χ
  • πιπέρι

Για την σως γιαουρτιού

  • 200 γρ γιαούρτι 2%
  • Άνηθος
  • ξύσμα λεμόνι
  • ελαιόλαδο
  • χυμό από 1/2 λεμόνι

Κόβουμε τις άκρες από τα κολοκυθάκια με ένα μαχαίρι και τα τρίβουμε στον τρίφτη.    Προσθέτουμε 2 πρέζες αλάτι και τα ανακατεύουμε με τα χέρια μας.

Τα βάζουμε σε ένα τούλι και τα σουρώνουμε πολύ καλά.

Τα προσθέτουμε σε ένα μπολ μαζί με το ψιλοκομμένο κρεμμύδι , τον μαιντανό, το σκόρδο, το αλάτι , το πιπερι, το τυρί γραβιέρα, τις νιφάδες βρώμης, το ελαιόλαδο, το αλεύρι γ.ο.χ και ανακατεύουμε πάρα πολύ καλά το μείγμα.

Λαδώνουμε τα χέρια μας και μετράμε το κάθε κομμάτι να ναι 50 γρ.

Τα βάζουμε σε ένα ταψί και τα ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στον αέρα για 25-30 λεπτά στους 180 c.

Τα αφήνουμε να ξεκουραστούν για 10-15 λεπτά.

Για την σως γιαουρτιού ρίχνουμε σε ένα μπολάκι το γιαούρτι με 2% , τον άνηθο, το ελαιόλαδο, το ξύσμα λεμόνι, τον χυμό από 1/2 λεμόνι και ανακατεύουμε πολύ καλά.

Πεντανόστιμοι κολοκυθοκεφτέδες φούρνου που θα τους φτιάχνετε συνέχεια!

Για όλες τις περιστάσεις ιδανικοί χωρίς λάδια και τηγάνια!!

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News