Λαχταριστή μπριζόλα Tomahawk, χειροποίητη κολοκυθότιτα και χταποδάτες μελιτζάνες (vid)

Γαστρονομία
Λαχταριστή μπριζόλα Tomahawk, χειροποίητη κολοκυθότιτα και χταποδάτες μελιτζάνες (vid)

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Η ομάδα Live Kitchen και ο Πάνος Παπαδάκης μας προτείνουν λαχταριστή μπριζόλα 60 ημερών ξηράς ωρίμανσης σε γάστρα, χειροποίητη κολοκυθόπιτα και φανταστικές χταποδάτες μελιτζάνες

Δεν υπάρχει πιο τρυφερό κρέας! Ζουμερή μοσχαρίσια μπριζόλα Tomahawk 60 ημερών ξηράς ωρίμανσης μαγειρεμένη σε γάστρα τόσο απολαυστική που δεν θέλεις να τελειώσει!

Φτιάξτε την και απολαύστε την με μία χειροποίητη κολοκυθόπιτα και χταποδάτες μελιτζάνες. 

Υλικά για μοσχαρίσια μπριζόλα tomahawk

  • 2 μοσχαρίσιες μπριζόλες tomahawk
  • Ελαιόλαδο
  • Αλάτι
  • Πατάτες baby
  • 3 Καρότα
  • Νερό
  • Αλάτι
  • Ελαιόλαδο
  • 1 κτσ πάπρικα γλυκιά

Υλικά για Χωριάτικη Κολοκυθόπιτα

  • 3-4 κολοκυθάκια
  • 1 μέτριο αυγό
  • Αλάτι
  • 200 γρ τυρί φέτα

Για το φύλλο

  • 600 γρ αλεύρι γ.ο.χ
  • 350 γρ νερό
  • 1,5 κτγ αλάτι
  • 1 κτσ λευκό ξίδι
  • 3 κτσ ελαιόλαδο

Για το ράντισμα

  • 250 γρ λιωμένο βούτυρο
  • Νερό

Υλικά για τις τηγανιτές Χταποδάτες μελιτζάνες

  • 3 μελιτζάνες
  • 2 μέτρια αυγά
  • Αλάτι
  • Πιπέρι
  • αλεύρι γ.ο.χ
  • Ηλιέλαιο για το τηγάνισμα
  • Για τις μοσχαρίσιες μπριζόλες tomahawk

Αλείφουμε ελαιόλαδο και από τις 2 πλευρές αλατίζουμε και τις ψήνουμε μέχρι να πάρουν χρώμα.

Στρώνουμε μια λαδόκολλα μέσα στην γάστρα και βάζουμε τις μπριζόλες.

Σε ένα μπολ ρίχνουμε τις πατάτες τις baby, ελαιόλαδο, αλάτι, πάπρικα γλυκιά και ανακατεύουμε πολύ καλά.

Ρίχνουμε τις πατάτες μέσα στην γάστρα μαζί με καρότα ,λίγο νερό καλύπτουμε με λαδόκολλα και την βάζουμε να ψηθεί μέσα στα κάρβουνα για 1,5 ώρα.

  • Για την κολοκυθόπιτα

Σε ένα μπολ ρίχνουμε το νερό ,το αλάτι , το λευκό ξίδι ,το ελαιόλαδο το μισό αλεύρι και ανακατεύουμε μέχρι να γίνει χυλός.

Προσθέτουμε το υπόλοιπο αλεύρι και ανακατεύουμε μέχρι να έχουμε μια εύπλαστη ζύμη.

Χωρίζουμε την ζύμη σε 10 μπαλάκια των 100 γρ. και τα ανοίγουμε σε μεγάλα φύλλα.

Λιώνουμε το βούτυρο και το αλείφουμε σε ένα ταψί.

Στρώνουμε τα πρώτα 5 φύλλα ραντιζοντάς τα συνεχώς με βούτυρο και νερό.

Τρίβουμε στον ρεντέ τα κολοκυθάκια τα αλατίζουμε και τα ανακατεύουμε με τα χέρια μας να βγάλουν τα υγρά τους.

Σουρώνουμε πολύ καλά και τα ρίχνουμε σε ένα μπολ.

Προσθέτουμε τυρί φέτα, αυγό και ανακατεύουμε πολύ καλά.

Προσθέτουμε όλη την γέμιση μέσα στο ταψί και γυρνάμε τις άκρες από τα φύλλα προς τα μέσα βουτυρώνοντάς τα.

Στρώνουμε από πάνω και τα υπόλοιπα φύλλα και σπρώχνουμε τις άκρες προς τα μέσα.

Αλείφουμε με το βούτυρο και πασπαλίζουμε με νερό.

Βάζουμε την πίτα να ψηθεί πάνω από τα κάρβουνα με κλειστό καπάκι για 1 ώρα.

  • Για τις χταποδάτες μελιτζάνες

Κόβουμε τις μελιτζάνες σε πολλές λωρίδες και τις πασπαλίζουμε με αλεύρι.

Σε ένα μπολ ρίχνουμε τα αυγά, το αλάτι, το πιπέρι και ανακατεύουμε με ένα πιρούνι.

Βουτάμε μέσα τις μελιτζάνες και τις τηγανίζουμε μέχρι να πάρουν χρυσαφί χρώμα.

Σερβίρουμε τις μοσχαρίσιες μπριζόλες μαζί με την κολοκυθόπιτα και τις μελιτζάνες

Τρεις υπέροχες συνταγές σε ένα εκπληκτικό μέρος!

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News